Βγήκαν στους δρόμους για να φωνάξουν για την προστασία του Ακάμα (ΒΙΝΤΕΟ&ΦΩΤΟΣ)

Κινητοποίηση και πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το απόγευμα η Κίνηση Save Akamas / Save Cyprus και η Πρωτοβουλία για τη Διάσωση των Φυσικών Ακτών

Κινητοποίηση και πορεία διαμαρτυρίας για διαφύλαξη και προστασία της Χερσονήσου Ακάμα πραγματοποίησαν το απόγευμα η Κίνηση Save Akamas / Save Cyprus και η Πρωτοβουλία για τη Διάσωση των Φυσικών Ακτών. 

Εκ μέρους της Πρωτοβουλίας για τη διάσωση των Φυσικών Ακτών, η Μαρία Χατζήμιχαηλ ανέφερε ότι «ο αγώνας για την προστασία της Χερσονήσουν δεν μια σύγκρουση μεταξύ περιβαλλοντιστών και τοπικών κοινοτήτων αλλά είναι μια σύγκρουση μεταξύ της κοινωνικής και περιβαλλοντικής αειφορίας της περιοχής ενάντια στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα». 

«Οι κοινότητες πρέπει να αποζημιωθούν για της περιουσίες τους μέσα στην περίκλειστη περιοχή του Ακάμα. Η κυβέρνηση να σταματήσει να δημιουργά διχόνοια μεταξύ τζοίνους που τους ενδιαφέρει ο Ακάμας», δήλωσε από την πλευρά του εκ μέρους της Πρωτοβουλίας Save Akamas, ο Κωνσταντίνος Κυπριανού.

Η εκκίνηση της πορείας ήταν στην πλατεία Ελευθερίας και οι διαμαρτυρόμενοι πέρασαν διαδοχικά από το Υπουργείο Εσωτερικών, τη Βουλή και το Σπίτι της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να καταλήξουν στα κεντρικά γραφεία του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως.

*Φωτογραφίες από την Πλατεία Ελευθερίας:
Δημήτρης Κώστα

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...