Επαφές Προδρόμου με Γάλλους διπλωμάτες για θέματα πολιτιστικής κληρονομιάς

Ανοικτό ενδεχόμενο συμμετοχής της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Διεθνή Συμμαχία για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς σε Περιοχές Συγκρούσεων, σύμφωνα με τον υπουργό

Θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο συμμετοχής της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Διεθνή Συμμαχία για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς σε Περιοχές Συγκρούσεων, είπε ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομος Προδρόμου, σε σημερινές του δηλώσεις.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, ο κ. Προδρόμου είχε σήμερα συνάντηση με τον πρώην Πρόεδρο και Διευθυντή του Μουσείου του Λούβρου και Πρέσβη της Γαλλικής Δημοκρατίας, αρμόδιο για τη Διεθνή Συνεργασία στον τομέα της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, Jean-Luc Martinez, και με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της Διεθνούς Συμμαχίας για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς σε Περιοχές Συγκρούσεων (ALIPH), Valery Freland.
 

Τους δυο αξιωματούχους συνόδευε η Πρέσβης της Γαλλίας στην Κύπρο, Salina Grenet-Catalano.
 
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους για τη συνάντηση, ο κ. Προδρόμου ανέφερε ότι «υπάρχει η πρόθεση της δικής μας πλευράς να βρούμε τρόπο για να υποστηρίξει και να συμμετάσχει και η Κύπρος σε αυτή την Διεθνή Συμμαχία για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Είναι μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε από τη Γαλλία, και σήμερα η ALIPH εδρεύει στην Ελβετία και συγκεντρώνει ήδη ένα αριθμό χωρών».
 
«Έχουμε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το ζήτημα και η Κυπριακή Δημοκρατία υποστηρίζει και συμμετέχει και στην πρωτοβουλία της Ελληνικής Κυβέρνησης για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς έναντι της κλιματικής αλλαγής», πρόσθεσε.
 
Σε αυτό το πλαίσιο, συνέχισε ο κ. Προδρόμου, συμμετείχε πρόσφατα σε μια διεθνή τηλεδιάσκεψη που οργανώθηκε από την ελληνική Κυβέρνηση με τη συμμετοχή και άλλων χωρών από την περιοχή μας.
 
«Η χώρα μας έχει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, με δεδομένο το ότι ένα σημαντικό μέρος του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας ελέγχεται από τον τουρκικό στρατό με το γνωστό καθεστώς και με τις γνωστές φθορές, απειλές ακόμα και καταλήστευση της πολιτιστικής κληρονομιάς μας. Θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο συμμετοχής της Κυπριακής Δημοκρατίας σε αυτή τη Διεθνή Συμμαχία την οποία έχει εισαγάγει η Γαλλική Δημοκρατία, η οποία έχοντας και την προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους θα προωθήσει το ζήτημα της πολιτιστικής κληρονομιάς», κατέληξε ο Υπουργός Παιδείας.

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...