Ευχαριστίες Στεφάνου για τη σταθερή στάση της Κίνας στο Κυπριακό

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ συμμετείχε σε διαδικτυακή μεταξύ αντιπροσωπειών του ΑΚΕΛ και του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας

Ευχαριστίες για τη σταθερή στάση της Κίνας στο Κυπριακό εξέφρασε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνάντησης μεταξύ αντιπροσωπειών του ΑΚΕΛ και του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΑΚΕΛ, στην αντιπροσωπεία του κόμματος συμμετείχαν επίσης το μέλος του ΠΓ και της Γραμματείας Νίκος Ιωάννου, και η Επικεφαλής του Τομέα Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Πολιτικής, μέλος της ΚΕ, Βέρα Πολυκάρπου. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΚΚ Κίνας ήταν ο Υφυπουργός του Διεθνούς Τμήματος Qian Hongshan, και σε αυτή συμμετείχαν ο Γενικός Διευθυντής και  Υποδιευθυντής του Γραφείου Δυτικής Ευρώπης  Zhao Fei και Zhang Guanping,  καθώς και ο Πολιτικός Σύμβουλός της Κινεζικής Πρεσβείας στην Κύπρο Wang Sheng.

«Από πλευράς ΑΚΕΛ ο Στεφάνου, αναφερόμενος στην κατάσταση στο Κυπριακό έκφρασε ευχαριστίες για τη σταθερή στάση της Κίνας στο Κυπριακό πρόβλημα, γεγονός ιδιαίτερης σημασίας λόγω της ιδιότητας μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.  Επανάλαβε την από θέση αρχών υποστήριξη του ΑΚΕΛ προς τη ΛΔ της Κίνας στην αντιμετώπιση των προσπαθειών επέμβασης στα εσωτερικά της και στη δημιουργία απειλών κατά της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας της χώρας» αναφέρεται.

Συνεχάρη, προστίθεται, το ΚΚ Κίνας για την επιτυχή πραγματοποίηση της 6ης Ολομέλειας της 19ης Κεντρικής Επιτροπής η οποία καθόρισε την πορεία για συνέχιση της επιτυχούς προσπάθειας συνεχούς ανάπτυξης της χώρας, βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου του λαού και της περαιτέρω ενίσχυσης του παγκόσμιου ρόλου  της Κίνας ως παράγοντα σταθερότητας και πολυμερούς συνεργασίας με στόχο την ειρήνη.

Η διαδικτυακή συνάντηση εντάσσεται στα πλαίσια των 50χρονων των διακρατικών σχέσεων Κύπρου-Κίνας, σημειώνεται στην ανακοίνωση. Με αυτή την ευκαιρία εκφράστηκε αμοιβαία ικανοποίηση για το επίπεδο των σχέσεων και για τη συνεχή ανάπτυξη σε όλους του τομείς. Ιδιαίτερα, σημειώνεται, τονίστηκε η συμβολή των δύο κομμάτων στις προσπάθειες για περαιτέρω ανάπτυξη των διακρατικών σχέσεων στον πολιτικό, εμπορικό και πολιτιστικό τομέα, η οποία αποβαίνει προς όφελος και των δυο λαών.

Τα δύο κόμματα συμφώνησαν στη συνέχιση και ενίσχυση των διμερών σχέσεων και ανταλλαγών, καθώς και την ανταλλαγή επισκέψεων όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, καταλήγει η ανακοίνωση.

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.