Η νομοθεσία για το lobbying ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής

Αναμένεται να ολοκληρωθεί σε επόμενη συνεδρία η κατ' άρθρον συζήτηση

Στην κατ’ άρθρον συζήτηση του «Ο περί της Διαφάνειας στις Διαδικασίες Λήψης Δημόσιων Αποφάσεων και Συναφών Θεμάτων Νόμος του 2019», η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί σε επόμενη συνεδρία, προχώρησε σήμερα η Επιτροπή Θεσμών της Βουλής.
 
Σε δηλώσεις μετά το πέρας της συνεδρίας της Επιτροπής, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών Δημήτρης Δημητρίου είπε ότι με δεδομένη την ολοκλήρωση της συζήτησης στην Επιτροπή Νομικών, για τη δημιουργία της Αρχής κατά της διαφθοράς, «βλέπουμε και τη νομοθεσία για το lobbying στην Επιτροπή Θεσμών».
 

«Είδαμε σήμερα κατ’ άρθρο ένα μεγάλο μέρος της νομοθεσίας. Υπάρχουν ζητήματα που μας προβληματίζουν, τα συζητάμε, θέλουμε τη διαφάνεια να την εφαρμόσουμε στην πράξη. Δεν θέλουμε σε καμιά περίπτωση ούτε να ψηφιστεί κάτι το οποίο αύριο δεν θα εφαρμόζεται και θα είμαστε και εμείς και όσοι τους αφορά ο νόμος υπόλογοι για τη μη εφαρμογή αυτού του νόμου και δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να θεωρούμαστε και εμείς και οι άλλοι αξιωματούχοι εκ προοιμίου μαυροπινακισμένοι και να πρέπει να αποδεικνύουμε καθημερινά ότι δεν είμαστε ελέφαντες», πρόσθεσε.
 
Όπως είπε, στα ζητήματα διαφάνειας όπως και σε όλα τα ζητήματα, χρειάζεται μια ισορροπία και ένας ορθολογισμός και να μην χάνεται η κοινή λογική.
 
«Με αυτές τις Αρχές θα ολοκληρώσουμε τη συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση και θα ψηφιστεί η νομοθεσία για το lobbying μαζί με την Αρχή κατά της διαφθοράς, στην τελευταία όπως φαίνεται συνεδρίαση νομοθετική του χρόνου», κατέληξε.

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...