Η θέση της γυναίκας στο επίκεντρο του 4ου Μεσογειακού Συμποσίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Η θέση της γυναίκας ως κινητήριος άξονας ενός ανθεκτικού αύριο ήταν στο επίκεντρο του 4ου Μεσογειακού Συμποσίου

Οι γυναίκες του σήμερα και του αύριο. Του επιχειρείν, της πολιτικής και της καινοτομίας. Οι γυναίκες, κινητήριος άξονας ενός ανθεκτικού αύριο. Το θέμα ήταν στο επίκεντρο του 4ου Μεσογειακού Συμποσίου που πραγματοποιήθηκε χθες και σήμερα στη Λευκωσία, από την Κυπριακή Ομοσπονδία Γυναικών Επιχειρηματιών Επαγγελματιών BPW Cyprus.

«Η ισότητα των φύλων δεν αποτελεί γυναικείο θέμα. Κατ’ ακρίβειαν αφορά όλους. Γιατί όμως δεν το έχουμε πετύχει; Τι λείπει; Αυτό που πραγματικά απουσιάζει είναι η πολιτική βούληση για την αλλαγή και εδώ είναι που πρέπει να επικεντρώσουμε τις προσπάθειές μας και να γνωστοποιήσουμε τις απαιτήσεις μας», είπε η Πρόεδρος του BPW Κύπρου, Μαίρη Παπαδοπούλου.

Ομιλίες στο Συνέδριο εκφώνησαν η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου και η αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Νιόβη Παρισσινού, εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Ως η πρώτη γυναίκα που εξελέγην στην Προεδρία της Βουλής των Αντιπροσώπων, επαναβεβαιώνω τη δέσμευσή μου για να συνεισφέρω στην προσπάθεια για την προστασία, την ανάδειξη και την παροχή ίσων ευκαιριών στις γυναίκες σε όλο τον κόσμο, μέσω ουσιαστικών ενεργειών και όχι μιας στείρας ρητορικής», τόνισε η Αννίτα Δημητρίου.

Ταυτόχρονα, η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, είπε πως «η στήριξη της κυβέρνησης είναι δεδομένη, καθώς επιδιώκουμε να πάρουμε ουσιαστικά μέτρα για να ενθαρρύνουμε και να προωθήσουμε τη γυναικεία επιχειρηματικότητα και τις απεριόριστες δυνατότητες και προοπτικές που αυτή μπορεί να επιφέρει στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της χώρας».

Στο Συνέδριο παρέστησαν μεταξύ άλλων, Υπουργοί, βουλευτές, ακαδημαϊκοί και μέλη της επιχειρηματικής κοινότητας της Κύπρου.

Χρυστάλα Βιλάνου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...