«Φρένο» στην αυστηροποίηση των μέτρων έβαλε ο Υπ. Υγείας (ΒΙΝΤΕΟ)

Πράσινο φως Υπουργικού για χορήγηση 3ης δόσης σε άτομα 18 ετών και άνω

Πράσινο φως για χορήγηση ενισχυτικής τρίτης δόσης σε όλο τον ενήλικο πληθυσμό άναψε το Υπουργικό Συμβούλιο. Υιοθέτησαν την πρόταση του Υπουργού Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα, νοουμένου ότι για τους δικαιούχους έχει παρέλθει χρονικό διάστημα έξι μηνών από την ολοκλήρωση του εμβολιαστικού τους σχήματος. 

«Τις επόμενες μέρες θα ανακοινώσουμε πως ακριβώς θα γίνει η διαδικασία αν δηλαδή για παράδειγμα ανοίξει η Πύλη ανά ηλικιακή ομάδα ή αν θα ανοίξει για όλα τα άτομα 18 ετών και άνω. Μέχρι στιγμής τρίτες δόσεις έλαβαν 55.632 άτομα, σίγουρα χρειάζεται να ενισχυθεί περισσότερο αυτή η προσπάθεια για την 3η δόση», ανέφερε η Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Υγείας, Μαργαρίτα Κυριάκου.  

Ο Μιχάλης Χτζηπαντέλα είχε το απόγευμα συνάντηση και με τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, όπου μελετήθηκαν την υπάρχουσα κατάσταση και αποφάσισαν πως δεν απαιτείται για την ώρα η λήψη πιο αυστηρών μέτρων.

«Η πλειοψηφία των ειδικών αποφάσισε ότι πρέπει σιγά σιγά να αρχίσουμε να δίνουμε την 3η δόση αφού συμπληρωθούν οι έξι μήνες και επίσης η πλειοψηφία αποφάσισε ότι δεν πρέπει να επιβάλουμε οποιαδήποτε μέτρα τώρα, αλλά συμφωνήσαμε ότι θα παρακολουθούμε την κατάσταση σε εβδομαδιαία βάση», είπε ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα.  

Στη συνάντηση παρίσταντο επίσης η Αναπληρώτρια Διευθύντρια των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών, ως εκπρόσωπος του Υπουργείου στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, όπου και αναφέρθηκε στα καινούρια φάρμακα και θεραπείες που έχουν εγκριθεί, καθώς και ο Επικεφαλής της Ομάδα Ιχνηλάτησης.

«Υπάρχουν άλλα μέτρα. Ο εμβολιασμός έχει μια αποτελεσματικότητα, η οποία όμως ενισχύεται από όλα τα υπόλοιπα. Τεστ, αποστάσεις, μάσκα», είπε ο Επικεφαλής ΣΕΕ, Κωνσταντίνος Τσιούτης.  

Όπως ανέφερε ο υπουργός, η έξαρση θα σταματήσει με την ενίσχυση του εμβολιαστικού προγράμματος και προς αυτή την κατεύθυνση επεξεργάζονται πλάνο μαζικών εμβολιασμών σε σχολεία και στρατόπεδα.


Χρυσόστομος Σουρκούνης

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.