Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τη μεταφορά του εργοστασίου ασφαλτικού στο Μιτσερό (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι κάτοικοι των κοινοτήτων ετοιμάζονται για δυναμική κινητοποίηση αύριο έξω από το Προεδρικό

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις των κατοίκων στις περιοχές όπου προγραμματίζεται να μεταφερθεί το ένα από τα δύο εργοστάσια ασφάλτου που λειτουργούν στην ευρύτερη περιοχή Ιδαλίου και όπου υπάρχουν έντονες διαμαρτυρίες από τους κατοίκους της κοινότητας Αγίων Κωνσταντίνων και Ελένης.

Αύριο θα πραγματοποιηθεί δυναμική κινητοποίηση με αυτοκινητοπομπή η οποία θα αρχίσει στις 10:00 το πρωί από το Αρεδιού και θα καταλήξει έξω από το προεδρικό μέγαρο.

«Επαναλαμβάνω την πρόσκληση μου και προς τους εκπροσώπους των κοινοτήτων να συμμετέχουν με τον δικό τους επιστήμονα, με τον εκπρόσωπο τους, που θα ορίσουν οι ίδιοι και μπορούν αν θέλουν να τον χρηματοδοτήσει το κράτος για να ελέγχουν τη λειτουργία της μονάδας, ούτως ώστε να διασφαλιστεί ότι καμία έκπτωση στα θέματα της υγείας δεν θα υπάρξει», είπε ο Υπουργός Γεωργίας, Κώστας Καδής.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση η Ομάδα Πρωτοβουλίας Επηρεαζόμενων Κοινοτήτων από την Μετακίνηση του Ασφαλτικού στο Μιτσερό, Κοινότητες εν Δράσει, δεν θέλουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής Ιδαλίου να μεταφερθούν στις δικές τους κοινότητες.

Ωστόσο, όπως δήλωσε ο Υπουργός στη Βουλή, δόθηκε θετική γνωμοδότηση από διάφορους φορείς και οργανισμού, τόσο από το ΕΤΕΚ όσο και από το Τμήμα Περιβάλλοντος, ότι χωρίς αμφιβολία δεν θα υπάρξει επίπτωση στην υγεία των κατοίκων της περιοχής.


Δημήτρης Κώστα

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...