Διευκρινίσεις Υπ. Εργασίας για την αύξηση της άδειας μητρότητας

Πού δεν απαιτείται υποβολή νέας αίτησης

Διευκρινίσεις για την αύξηση της άδειας μητρότητας δίνει το Υπουργείο Εργασίας σε ανακοίνωση του.

Το Υπουργείο Εργασίας, ενημερώνει, σύμφωνα με τις πρόνοιες του περί Προστασίας της Μητρότητας (Τροποποιητικού) Νόμου του 2021 (Ν.167(I)/2021) και του περί Κοινωνικών Ασφαλίσεων (Τροποποιητικού) (Αρ.3) Νόμου του 2021 (Ν.168(I)/2021), οι οποίοι δημοσιεύθηκαν στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας, με αρ. 4857 και ημερ. 5/11/2021, τις μητέρες που βρίσκονται σε άδεια μητρότητας κατά την εβδομάδα που λήγει την Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021, ότι η άδεια μητρότητας αυξάνεται, κατά 4 εβδομάδες, εάν πρόκειται για δεύτερο τοκετό ή για απόκτηση δεύτερου παιδιού με υιοθεσία ή μέσω παρένθετης μητέρας, και κατά 8 εβδομάδες, εάν πρόκειται για τρίτο ή μεταγενέστερο τοκετό ή για απόκτηση τρίτου ή μεταγενέστερου παιδιού με υιοθεσία ή μέσω παρένθετης μητέρας.

Το ανάλογο επίδομα μητρότητας θα συνεχίσει να καταβάλλεται στη μητέρα, σύμφωνα με τις διατάξεις των περί Κοινωνικών Ασφαλίσεων Νόμων του 2010-2021, εφόσον αυτή συνεχίσει να βρίσκεται σε άδεια μητρότητας για τις εν λόγω επιπρόσθετες περιόδους.  

Επισημαίνεται ότι για τις περιπτώσεις αυτές ΔΕΝ απαιτείται η υποβολή νέας αίτησης στις Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων, για συνέχιση της καταβολής του επιδόματος μητρότητας.


ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.