Βήματα προόδου προς τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των ατόμων με αναπηρίες (ΒΙΝΤΕΟ)

Εκδήλωση για τα 10 χρόνια από την κύρωση της σύμβασης του ΟΗΕ για τα άτομα με αναπηρίες, πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο Παλαιό Δημαρχείου Στροβόλου

Πέραν του 50% είναι το ποσοστό συμμόρφωσης του κράτους και των εμπλεκόμενων υπηρεσιών στις συστάσεις και εισηγήσεις της Επιτρόπου Διοικήσεως για προώθηση και προστασία της εφαρμογής της σύμβασης του ΟΗΕ για τα άτομα με αναπηρίες.

Αυτό ανέφερε η Επίτροπος Διοικήσεως, Μαρία Στυλιανού - Λοττίδη σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο Παλιό Δημαρχείο Στροβόλου.

«Η πολιτεία λοιπόν έχει χρέος να δώσει κάθε εύλογη προσαρμογή στα άτομα με αναπηρία, έχει χρέος να προωθήσει τις αναγκαίες νομοθετικές μεταρρυθμίσεις ώστε να συνάδουν με την σύμβαση του ΟΗΕ για απόλαυση όλων των δικαιωμάτων από τα άτομα με αναπηρίες», σημείωσε η Επίτροπος Διοικήσεως.

Την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Συγγενών και Φίλων με αυτισμός «Μαζί», Στέλιος Ασπρόφτας, δήλωσε πως «τα θέματα αναπηρίας ειδικά πρέπει να αντιμετωπίζονται με τη μεγαλύτερη δυνατή  συναίνεσή και ευαισθησία. Τα προβλήματα να τα βλέπουμε ως πρόκληση για την επίλυση τους και όχι ως πρόκριμμα για αντιπαράθεση.

Την σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί στα θέματα που αφορούν τα άτομα με αναπηρίες σημείωσαν από κοινού οι Υπουργοί Εργασίας και Παιδείας, τονίζοντας ωστόσο ότι θα πρέπει να γίνουν ακόμη περισσότερα.

«Άκουγα την αγωνιά των γονιών των ατόμων με αναπηρία όταν θα φύγουν από την ζωή ή όταν θα μεγαλώσουν που θα είναι τα παιδία τους και έχω συνειδητοποιήσει πως μπορεί να έχουν γίνει πάρα πολλά ωστόσο θα πρέπει να γίνουν ακόμη περισσότερα», είπε η Υπουργός Εργασίας, Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Ταυτόχρονα, ο Υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου, είπε πως «έχει κάνει πολλά μέχρι τώρα αλλά μπορούν να γίνουν πολλά περισσότερα, όχι μόνο για να υποδέχεται όπως πρέπει και όπως οφείλουμε και όπως τους αξίζει τα παιδία με κάποια αναπηρία, τα παιδία της ειδικής εκπαίδευσης, αλλά και για να διαμορφώνει την ευρύτερη συνείδηση της κοινωνίας».

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από την Επίτροπό Διοικήσεως και τον Σύνδεσμο Συγγενών και Φίλων με Αυτισμό «μαζί».


Χρυσόστομος Σουρκούνης

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.