ΟΣΑΚ: Έκκληση στους πολίτες για ενισχυτικό εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού

Η ΟΣΑΚ ανέφερε πως όσο κι αν αυξηθεί το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης στον γενικό πληθυσμό

Έκκληση στους πολίτες να προχωρήσουν στον ενισχυτικό τους εμβολιασμό, εφόσον ανήκουν στις ομάδες οι οποίες έχουν κληθεί και απευθύνουμε έκκληση στην κοινωνία γενικά, να συμμορφώνεται με τα μέτρα προστασίας απευθύνει η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ).
 
Σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι, «ο κορωνοϊός και η πανδημία που προκάλεσε και ταλαιπωρεί την ανθρωπότητα εδώ και σχεδόν δύο χρόνια, μας έχει αποδείξει ότι δεν μπορούμε να προβλέπουμε για τη συνέχεια ή να καταρτίζουμε «σκληρούς» προγραμματισμούς. Ο εμβολιασμός, είναι ένα μέσο για να κρατήσουμε την οικονομία μας ανοικτή και την κοινωνία μας δραστήρια. Δεν εξαφανίζει ούτε τον κορωνοϊό, ούτε την πανδημία. Μας προστατεύει, σε μεγάλο ποσοστό από τη σοβαρή νόσηση και το θάνατο».

«Στην παρούσα φάση, θεωρούμε ότι στις προτεραιότητες όλων, πρέπει να είναι ο ενισχυτικός εμβολιασμός των ατόμων που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, καθώς και η συνεργασία όλων, κράτους και πολιτών, με την πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας και την εφαρμογή των πρωτοκόλλων που βρίσκονται σε ισχύ, με στόχο  να παραμείνουμε ασφαλείς σε μια λειτουργική καθημερινότητα», προστίθεται.

Η ΟΣΑΚ αναφέρει ακόμα ότι, όσο κι αν αυξηθεί το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης στον γενικό πληθυσμό (τώρα βρίσκεται στο 82% με την πρώτη δόση), τη μάχη δεν μπορούμε να την κερδίσουμε από τη στιγμή που το ποσοστό αυτό, στην πραγματικότητα είναι «θεωρητικό» αφού, αυτοί που είχαν εμβολιαστεί στις αρχές του εμβολιαστικού προγράμματος, όπως αποδεικνύεται με την πάροδο των εβδομάδων, έχουν χάσει ή άρχισαν να χάνουν την ανοσία που είχαν αποκτήσει».
 
«Ως εκ τούτου, στόχος μας πρέπει να είναι η ενίσχυση αυτών των ανθρώπων, οι οποίοι είναι οι ηλικιωμένοι και υπερήλικες μας, οι χρόνιοι ασθενείς μας και όλοι όσοι έχουν κληθεί για να λάβουν την τρίτη δόση του εμβολίου» αναφέρεται τέλος στην σχετική ανακοίνωση.

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.