Αναβρασμός στις τάξεις των ΣΥΟΠ λόγω μεταθέσεων (ΒΙΝΤΕΟ)

Εξετάζεται μετεξέλιξη του θεσμού των ΣΥΟΠ

Αναβρασμός επικρατεί στις τάξεις των Συμβασιούχων Οπλίτων μετά τις αποφάσεις ειδικής επιτροπής της Εθνικής Φρουράς για μεταθέσεις.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Μέρα Μεσημέρι», ο Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Άμυνας, Χρίστος Πιερή, ανέφερε πως είναι αρκετές σειρές που ΣΥΟΠ που υπηρετούν την Εθνική Φρουρά και υπάρχει μια επιτροπή που εξετάζει αιτήματα για τυχόν μεταθέσεις.

Την ίδια ώρα, σημείωσε πως υπάρχουν πολλοί υποψήφιοι που υπηρετούν σε περιοχή εκτός σειράς προτίμηση.

«Από την πρώτη σειρά υπάρχουν αρκετοί ΣΥΟΠ που υπηρετούν εκτός σειράς ιδιαίτερα από αυτούς που προέρχονται από την Επαρχία Πάφου και Λεμεσού», τόνισε ο κ. Πιερή.

Γίνονται εντατικές προσπάθειες για να μετακινηθούν σταδιακά οι ΣΥΟΠ της πρώτης σειράς στην περιοχή που επιθυμούν να υπηρετήσουν.

«Κάποιοι από αυτούς του ΣΥΟΠ έχουν ήδη παντρευτεί, έχουν κάνει παιδιά και έχουν πιστωθεί περισσότερα μόρια. Έγιναν κάποιες εσωτερικές μετακινήσεις για ικανοποιήσουμε κάποια αιτήματα. Δεν μπορούν να ικανοποιηθούν όλοι για αυτό υπάρχουν παράπονα», τόνισε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Άμυνας.

Εξετάζεται μετεξέλιξη του θεσμού των ΣΥΟΠ

Ερωτηθείς αν εγκαταλείπουν συχνά οι ΣΥΟΠ το στρατόπεδο, σημείωσε πως «ο θεσμός των ΣΥΟΠ είναι μια προσωρινή λύση για ένα νεαρό που είναι 20 χρονών και έχει για τα επόμενα 10 χρόνια ένα συμβόλαιο. Ανά πάσα στιγμή όταν του παρουσιαστεί μια ευκαιρία που να υπάρχει προοπτική ανέλιξης παραιτείται από την Εθνική Φρουρά».

Μάλιστα, γίνεται μελέτη από το ΓΕΦ για να εξετάσουν το ενδεχόμενο ανανέωσης του συμβολαίου των ΣΥΟΠ μετά το πέρας των 10 χρόνων.

«Γίνεται μια μελέτη από το ΓΕΦ για το αν μπορούν να δώσουν μια ανανέωση. Ωστόσο, υπάρχουν ιδιαιτερότητες καθώς πρόκειται για ένα Συμβασιούχο Οπλίτη και πως μπορούν να αξιοποιήσουν ένα άνθρωπο μεγάλης ηλικίας στο στρατόπεδο», υπογράμμισε ο κ. Πιερή.  

Οι αποφάσεις για τη μετεξέλιξη του θεσμού ενδεχομένως να ληφθούν εντός του επόμενου έτους.

«Είναι όλα αυτά τα δεδομένα που πρέπει να συνυπολογίσουμε και πως μπορούμε να μετεξελίξουμε τον θεσμό. Πρέπει να δούμε πως θα αξιοποιήσουμε αυτούς τους ανθρώπους», υπογράμμισε καταλήγοντας ο Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Άμυνας.

Επιμέλεια: Ιουλιέτα Μιχαήλ

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.