Στα άδυτα του «Προμηθέα» για αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων (ΒΙΝΤΕΟ&ΦΩΤΟΣ)

Αγνοούμενοι, εγκλωβισμοί, τροχαία ατυχήματα και υπερχείλιση ποταμών, ήταν μόνο μερικά από τα σενάρια που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν 70 και πλέον στελέχη από 20 διαφορετικές Υπηρεσίες

Αγνοούμενοι, εγκλωβισμοί, τροχαία ατυχήματα και υπερχείλισης ποταμών, ήταν μόνο μερικά από τα σενάρια που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν 70 και πλέον στελέχη από 20 διαφορετικές Υπηρεσίες, στα πλαίσια της άσκησης «Προμηθέας» της Πολιτικής Άμυνας. 

Το ειδικό εθνικό σχέδιο προμηθέας τέθηκε σε εφαρμογή λόγω των ισχυρών ανέμων και της έντονης βροχόπτωσης που πλήττουν ολόκληρη την επαρχία Λάρνακας.

Η κάμερα του ΑΝΤ1 βρέθηκε στο πολυυπερεσιακό κέντρο ελέγχου επιχειρήσεων που στήθηκε στην Περιφερειακή Διεύθυνση της Πολιτικής Άμυνας στη Λάρνακα, για την άσκηση τη Πολιτικής Άμυνας με την επωνυμία «Προμηθέας» για αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων. 

Στην άσκηση μετείχαν πέραν των 70 στελεχών από 20 διαφορετικές υπηρεσίες. 

Το σενάριο αφορούσε πλειάδα προβλημάτων, τα οποία προέκυψαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα. 

Η ενημέρωση για τα περιστατικά, ήταν συνεχής και καταιγιστική και τα μέλη της Πολιτικής Άμυνας προχωρούσαν στη κατηγοριοποίηση ανάλογα με τη σοβαρότητά τους. 

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Πολιτικής Άμυνας Λάρνακας, Χρυσήλιο Χρυσηλίου, «έχουμε εγκλωβισμούς ατόμων, ένεκα των πλημυρών, έχουμε υπερχείλιση ποταμών, έχουμε πτώσεις αντικειμένων, έχουμε πτώση γερανού+ υπάρχουν αγνοούμενα άτομα και όλα αυτά συμβαίνουν ταυτόχρονα άρα χρειάζεται μια πολύ υπηρεσιακή ανταπόκριση». 

Ο Έπαρχος Λάρνακας, Οδυσσέας Χατζηστεφάνου δήλωσε πως «σε περίπτωση που συμβεί θεωρώ ότι όλα θα είναι εντάξει από πλευρά συντονισμού και ενεργειών αντιμετώπισης των προβλημάτων σίγουρα είμαστε εντάξει». 

Από την πλευρά της η Διοικήτρια της Πολιτικής Άμυνας, Μαρία Παπά σημείωσε ότι «μέσα στα πλαίσια της προετοιμασίας τους κράτους γίνονται αυτές οι ασκήσεις ακριβώς για να δούμε της ετοιμότητα αυτών των υπηρεσιών». 

Μέσω της άσκηση επιδιώχθηκε η ανάπτυξη καλύτερου συντονισμού μεταξύ των Υπηρεσιών, η με το Εθνικό Σχέδιο Δράσης και ο έγκαιρος εντοπισμός αδυναμιών.


Δείτε φωτογραφίες από την άσκηση: 

Χρυσόστομος Σουρκούνης

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.