Ενισχυτική δόση και για όσους έλαβαν το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson&Johnson (BINTEO)

Παράταση των υφιστάμενων μέτρων αποφάσισε επιπρόσθετα το Υπουργικό Συμβούλιο

Σε μια προσπάθεια περιορισμού της διασποράς της νόσου Covid-19, που το τελευταίο διάστημα έχει λάβει διαστάσεις, το Υπουργικό Συμβούλιο, ενέκρινε την πρόταση του υπουργού Υγείας για παράταση της ισχύος των υφιστάμενων μέτρων μέχρι και τις 9 Νοεμβρίου. 

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, «λαμβάνοντας υπόψη τη χειμερινή περίοδο που ακολουθεί, την αναμενόμενη έξαρση εποχικών λοιμώξεων, αλλά και την ευρύτερη κατάσταση που επικρατεί σε ολόκληρη την Ευρώπη με την επαναφορά αυστηρών περιοριστικών μέτρων σε ορισμένα κράτη, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε σήμερα την παράταση της ισχύος των υφιστάμενων μέτρων μέχρι και τις 9 Νοεμβρίου 2021». 

Επιπρόσθετα, το Υπουργικό Συμβούλιο, αφού εξέτασε τα στοιχεία της περιόδου Ιουλίου-Οκτωβρίου, όπου ποσοστό 8,6% των κρουσμάτων και ποσοστό 4,2% των νοσηλευόμενων που είχαν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό τους πρόγραμμα, είχαν λάβει το εμβόλιο της Janssen, ενέκρινε τη χορήγηση ενισχυτικής δόσης εμβολίου στα άτομα που έλαβαν το εμβόλιο της Johnson&Johnson, νοουμένου ότι είναι: 

-Άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω 

-Eυπαθείς ομάδες (που έχουν ανακοινωθεί από το Υπουργείο Υγείας) 

-Επαγγελματίες υγείας 

-Διαμένοντες και εργαζόμενους σε Οίκους Ευγηρίας 

Όπως δήλωσε η Λειτουργός Τύπου του Υπουργείου Υγείας, Μαργαρίτα Κυριάκου, «θα πρέπει απαραίτητα να έχει παρέλθει περίοδος έξη μηνών, για να μπορεί κάποιος τώρα, να λάβει την ενισχυτική δόση για το Johnson&Johnson.
Οι πολίτες, θα μπορούν να λάβουν ενισχυτική δόση, είτε ξανά με Johnson&Johnson, είτε με ένα από τα εμβόλια τεχνολογίας MRNA, το Moderna ή το Pfizer». 

Περισσότερες λεπτομέρειες για την έναρξη της διαδικασίας χορήγησης της ενισχυτικής δόσης θα εκδοθούν τις επόμενες μέρες.

Κυριάκος Κυριακίδης

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.