Υπόμνημα διαμαρτυρίας επέδωσαν οι κοινότητες Ακάμα στον ΠτΔ και το Πολεοδομικό Συμβούλιο (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαφωνούν με το τοπικό σχέδιο και ζητούν πίστωση χρόνου ώστε να υπάρξει συζήτηση με τις εμπλεκόμενες κοινότητες

Υπόμνημα διαμαρτυρίας προς το πολεοδομικό συμβούλιο και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επέδωσαν οι κοινοτάρχες Ίνειας, Δρούσιας, Αρόδων και Νέου Χωρίου.

Στη Λευκωσία βρέθηκαν σήμερα οι κοινοτάρχες Ίνειας, Δρούσιας, Αρόδων και Νέου Χωρίου, όπου και συναντήθηκαν με το πολεοδομικό συμβούλιο και τον Διευθυντή του Τμήματος Περιβάλλοντος, στους οποίους και κατέθεσαν τις διαφωνίες τους για το νέο Τοπικό Σχέδιο, αφού δεν τους επιτρέπει να προχωρήσουν σε αναπτύξεις στις περιουσίες τους.

«Συζητήσαμε και εκφράσαμε και τις απόψεις μας προς το πολεοδομικό συμβούλιο και παραδώσαμε και υπόμνημα το οποίο έχει σταλεί και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ζητούμε ξεκάθαρα από τον Πρόεδρο να μην προχωρήσει στη εξαγγελία του τοπικού σχεδίου που ήταν προγραμματισμένο για τον Οκτώβριο και να δοθεί περισσότερος χρόνος συζήτησης με τις εμπλεκόμενες κοινότητες», ανέφερε ο κοινοτάρχης της Ίνειας, Γιάγκος Τσίβικος.

Η ζυγαριά θα πρέπει να γέρνει με τους κατοίκους των κοινοτήτων του Ακάμα που είναι και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι συμπλήρωσε εκ μέρους των τεσσάρων κοινοτήτων ο κ. Τσίβικος.

«Τους προκαλώ και δημόσια όσους εκφράζουν απόψεις για τον Ακάμα ακόμη και τους φίλους κυνηγούς ότι μιλάμε με τις περιουσίες μας, και τους προκαλούμε σε ανταλλαγή περιουσιών διότι αυτή την στιγμή όλοι μνημονεύουν με ξένα κόλλυβα», είπε ο κοινοτάρχης Ίνειας. 

Οι κάτοικοι των κοινοτήτων του Ακάμα προγραμματίζουν να πραγματοποιήσουν την ερχόμενη Παρασκευή νέα μαζική κινητοποίηση.


Χρυσόστομος Σουρκούνης

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.