Επεκτείνονται με πρόταση νόμου κατά δύο έτη οι άδειες παράκτιας αλιείας

Η Επιτροπή Γεωργίας επεκτείνει τις άδειες λόγω των περιοριστικών μέτρων

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Γεωργίας επεκτείνει με πρόταση νόμου κατά δύο έτη τις υφιστάμενες άδειες παράκτιας αλιείας μικρών σκαφών πλήρους ή μερικής απασχόλησης, που λήγουν την 31η Δεκεμβρίου του 2021, καθώς οι εμπλεκόμενοι φορείς και Υπηρεσίες, το Υπουργείο Γεωργίας, το Τμήμα Αλιείας και οι επαγγελματίες ψαράδες συμφώνησαν με τη ρύθμιση, είπε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Γιαννάκης Γαβριήλ.
 
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Γεωργίας, με δήλωση στο ΚΥΠΕ, διευκρίνισε ότι θα επεκταθεί η χρονική διάρκεια των αδειών υπό την προϋπόθεση ότι θα καταβληθούν τα προβλεπόμενα από τον νόμο τέλη.
 

Όπως εξήγησε, η επέκταση της διάρκειας των αδειών κρίθηκε αναγκαία λόγω των περιοριστικών μέτρων που εφαρμόζονται στην Κυπριακή Δημοκρατία για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού και επειδή εξαιτίας των μέτρων ανάσχεσης της πανδημίας οι επαγγελματίες αλιείς δεν εξασκούσαν το επάγγελμα τους για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα και ως εκ τούτου δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για ανανέωση της άδειας που κατέχουν και ειδικότερα την προϋπόθεση, που αφορά τον μέσο όρο των εισοδημάτων τους, που προέρχονται από την αλιεία.
 
Ανέφερε τέλος ότι η πρόταση νόμου την ερχόμενη εβδομάδα θα είναι ενώπιον της Επιτροπής Γεωργίας για τοποθέτηση και ακολούθως θα οδηγηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση.

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.