Εισηγήσεις για αντιμετώπιση του μεταναστευτικού θα καταθέσει ενώπιον του Υπουργικού ο ΥΠΕΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

Έντονη ανησυχία για τις μεταναστευτικές ροές εξέφρασε ο Νίκος Νουρής

Έντονη ανησυχία από τη συνεχή ροή μεταναστών στην Κύπρο, εκφράζει, ο Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής ο οποίος όπως αποκάλυψε κατά την επίσκεψη του στην Βαβατσανια, ότι αύριο θα καταθέσει σειρά εισηγήσεων ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου για αντιμετώπιση του προβλήματος το οποίο τους τελευταίους μήνες λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις.

«Οι ροές όντως έχουν αυξηθεί, υπάρχει εξήγηση για το συγκεκριμένο φαινόμενο, το οποίο μελετούμε και είναι για αυτόν ακριβώς τον λόγο που στην αυριανή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου θα καταθέσω συγκεκριμένες εισηγήσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, που εστιάζεται ξεκάθαρα στο θέμα της Πράσινης Γραμμής», δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών.

Όσον αφορά την αξιοποίηση των αιτητών πολιτικού ασύλου για σκοπούς εργασίας, για την αντιμετώπιση του κενού που υπάρχει στην εξεύρεση ανθρώπινου δυναμικού, την περίοδο αυτή, ο κ. Νουρης είπε ότι επιβάλλεται ισορροπημένη διαχείριση στους αιτητές ασύλου.

«Δίνεται η δυνατότητα με συγκεκριμένες προϋποθέσεις, να ανοίξουν πόρτες στην αγορά εργασίας για αιτητές ασύλου. Από την άλλη όμως, το Υπουργείο Εσωτερικών είναι εξαιρετικά φειδωλό στο συγκεκριμένο θέμα, γιατί οφείλουμε να αναμένουμε την εξέταση και την ολοκλήρωση μιας αίτησης ασύλου κατά την δική μας εκτίμηση, πριν αποδοθεί το δικαίωμα εργασίας στον οποιοδήποτε», τόνισε ο Νίκος Νουρής. 

Ο Υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι το θέμα εργασίας των αιτητών ασύλου συζητείται και με το Υπουργείο Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.


Εμανουέλλα Ζωνιά

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.