Την 1η Νοεμβρίου ανοίγει η ηλεκτρονική πύλη για αιτήσεις αγοράς ποδηλάτου (ΒΙΝΤΕΟ)

Μέσω ηλεκτρονικής πύλης θα υποβάλλονται οι αιτήσεις για την αγορά επιχορηγημένου ποδηλάτου

Την 1η Νοέμβριου, στις 9:00 το πρωί, θα ανοίξει η ηλεκτρονική πύλη για την παραλαβή των αιτήσεων από ενδιαφερόμενους για αγορά επιχορηγημένου ποδηλάτου.

Παρουσιάζοντας το σχέδιο κινήτρων ο Υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Καρούσος τόνισε πως η αξιοποίηση του ποδηλάτου ως μεταφορικού μέσου είναι μία πρακτική που ο καθένας από εμάς θα μπορούσε να εντάξει στην καθημερινότητα του.

«Η ποδηλασία διασφαλίζει την προσβασιμότητα και κινητικότητα σε όλους τους πολίτες (Κοινωνική διάσταση), επιτυγχάνει χαμηλή κατανάλωση ενέργειας (Περιβαλλοντική διάσταση) και συμβάλλει στην ανάπτυξη διασφαλίζοντας προσιτό κόστος για τους χρήστες (Οικονομική διάσταση)», σημείωσε ο Υπουργός Μεταφορών.

Δικαιούχοι για την επιχορήγηση αγοράς ποδηλάτου είναι Κύπριοι, Ευρωπαίοι και πολίτες τρίτων χωρών οι οποίοι διαμένουν μόνιμα στην Κύπρο άνω των 18 ετών. Και οι οποίοι θα μπορούν να αγοράσουν Ποδήλατα Πόλης, Δρόμου, Ποδήλατα Ορεινής και Ποδήλατα για άτομα με Ειδικές Ανάγκες .

Ο Γενικός Γραμματέας της Κυπριακής Ποδηλατικής Ομοσπονδίας, Σταύρος Γεωργίου, είπε πως «αποτελεί και ένα πράσινο μέσο διακίνησης, το οποίο ωφελεί σημαντικά το περιβάλλον, συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη, συνδράμει στην εκπαίδευση του κοινού για την οδική ασφάλεια και συμπεριφορά και βελτιώνει την υγεία των πολιτών».

Το μέγιστο ποσό της επιδότησης για τα ποδήλατα για άτομα με Ειδικές Ανάγκες ανέρχεται στα 800, ενώ για τα υπόλοιπα ποδήλατα 200 ευρώ.

«Ζούμε σε μια εποχή όπου σημασία δεν έχουν τα άτομα με ανικανότητες αλλά οι ικανότητες και τα άτομα με αναπηρίες όταν υπάρχουν οι υποδομές και ο εξοπλισμός μπορούν να συμμετέχουν όπως όλοι οι πολίτες», είπε ο Πρόεδρος Οργάνωσης Παραπληγικών Κύπρου. 

Για την περίοδο 2021-2023 θα διατεθεί ποσό 570,000 ευρώ, το οποίο αν υπάρξει ενδιαφέρον από τους πολίτες θα αυξηθεί.

Οι αιτήσεις για την Αγορά Καινούριου μη Ηλεκτροκίνητου Ποδηλάτου θα πρέπει να υποβάλλονται μέσω της ηλεκτρονικής πύλης podilato.gov.cy.Χρυσόστομος Σουρκούνης

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.