Καθεδρικός Ναός ή εκκλησάκι της γειτονιάς: Ανοικτή η συζήτηση για τον Δημόσιο Κήπο Πάφου (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο κενό το αίτημα της για ανέγερση καθεδρικού ναού στο Δημόσιο Κήπο της Πάφου

Το χρόνιο αίτημα της Ιεράς Μητρόπολης για ανέγερση καθεδρικού ναού στο Δημόσιο Κήπο πλησίον του Δημαρχείου Πάφου φαίνεται ότι πέφτει στο κενό μετά την απόφαση της περιβαλλοντικής αρχής.

Συγκεκριμένα, σημειώνεται πως με αρχής με τη δημιουργία ενός μεγάλου ναού στην προστατευόμενη περιοχή του δημόσιου κήπου της Πάφου θα αλλοιωθεί σε μεγάλο βαθμό ο πνεύμονας του πρασίνου.

Την ίδια ώρα, αποφάσισε η περιβαλλοντική αρχή να μην συστήσει την υλοποίηση του έργου ως έχει, δηλαδή την ανέγερση ενός μεγάλου ναού και πρότεινε αλλαγές.

Οι αλλαγές που προτείνονται στο σχεδιασμό του έργου μειώνουν το σύνολο κάλυψης των εσωτερικών διαδρόμων και κτισμάτων του καθεδρικού ναού από 19,000 τετραγωνικά μέτρα στα 400 τετραγωνικά μέτρα.

Ταυτόχρονα, προτείνεται οι εξωτερικοί διάδρομοι και η αυλή να έχουν συνολική έκταση μέχρι 160 τετραγωνικά μέτρα.

Δεν υπήρξε αντίδραση για αυτή την απόφαση καθώς η Μητρόπολη Πάφου αναμένει επίσημη ενημέρωση για να τοποθετηθεί επί του ζητήματος.


ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.