Νέες φωνές για τον Ακάμα: Προς διαμαρτυρία στην Υπηρεσία Περιβάλλοντος (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα μέλη της κοινοτικής δράσης Αμάκα εξέφρασαν την αντίθεση τους για το τοπικό σχέδιο για την χερσόνησο, σε συγκέντρωση στην Ίνεια

Σε παγκοινοτική συγκέντρωση στην Ίνεια, τα μέλη της κοινοτικής δράσης Ακάμα εξέφρασαν την αντίθεση τους με το εκπονηθέν τοπικό σχέδιο Ακάμα, ενώ σημείωσαν πως οι υποδείξεις και οι απαιτήσεις της Περιβαλλοντικής Αρχής μηδενίζουν την ανάπτυξη των κτημάτων τους και όσων βρίσκονται εντός του δικτύου Natura 2020. 

«Έχει διαφανεί ότι τα αιτήματα της κοινότητας μου τουλάχιστον, δεν γίνονται αποδεχτά από την περιβαλλοντική αρχή για αυτό το σκοπό εμείς αντιδράσαμε άμεσα και στις 20 Σεπτεμβρίου στείλαμε επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στους αρμόδιους Υπουργούς και ζητούμε να μην προχωρήσουν με εξαγγελία του τοπικού αυτού σχεδίου», δήλωσε ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου της Ίνειας, Γιάγκος Τσίβικος.  

Οι διαμαρτυρόμενοι τοποθέτησαν πλακάτ στα οποία αναγράφονταν συνθήματα όπως «Συνύπαρξη ανθρώπου - Περιβάλλοντος» και «Δεν διαπραγματευόμαστε την ανθρώπινη παρουσία στη Λάρα και στον Ακάμα». 

«Κάτω στην πρωτεύουσα που είναι τα γραφεία λήψεως αποφάσεων αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς. Αυτά τα πράγματα είναι ανεπίτρεπτα δεν γίνεται να κατοικούμε να είμαστε μόνοι κάτοικοι στις περιοχές του Ακάμα και να αποφασίζει μια μερίδα κυβερνητικών τεχνοκρατών για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας», σημείωσε ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου του Νέου Χωρίου, Ανδρέας Χριστοδούλου Μάχιμος. 

Για την ερχόμενη Τρίτη, προγραμματίζεται συνεδρίαση του Πολεοδομικού Συμβουλίου, ώστε να γίνει αναθεώρηση της πρότασης προς την Περιβαλλοντική Αρχή και να διαγραφούν αιτήματα από το αρχικό σχέδιο. 

Την ίδια ημέρα, τα μέλη της κοινοτικής δράσης του Ακάμα θα διαμαρτυρηθούν έξω από την Υπηρεσία Περιβάλλοντος και ακολούθως θα συμμετέχουν στη συνεδρίαση του Πολεοδομικού Συμβουλίου. 

Ντέπυ Νικολάου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...