Πρόεδρος της Βουλής: Οι καιροί απαιτούν εμβάθυνση της Δημοκρατίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Στη Διάσκεψη των Προέδρων των Κοινοβουλίων από τα κράτη-μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης συμμετείχε η Πρόεδρος της Βουλής

Την κρισιμότητα των καιρών, που απαιτούν τομές και την αντιμετώπιση των πολυεπίπεδων προκλήσεων της εποχής, μέσω της ενίσχυσης και εμβάθυνσης της δημοκρατίας και του σεβασμού του διεθνούς δικαίου, υπογράμμισε στην ομιλία της ενώπιον της Ευρωπαϊκής Διάσκεψης Προέδρων Κοινοβουλίων των κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου.

Ήταν η κεντρική ομιλήτρια στην ενότητα, με θέμα «Το κοινό μέλλον των Ευρωπαίων πολιτών».

«Εάν αναλογιστούμε το μέλλον που σχεδιάζουμε για την επόμενη γενιά, μεταξύ πολλών επειγόντων ζητημάτων, δύο κατά την άποψή μου, απαιτούν ειδική προσοχή. Το πρώτο αφορά στο δικαίωμα να ζούμε σε ειρήνη, ευημερία και ασφάλεια. To δεύτερο αφορά στο δικαίωμα της υγείας και του υγιούς περιβάλλοντος», τόνισε η Αννίτα Δημητρίου.

Η Πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε την σημασία του σεβασμού του διεθνούς δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, υποδεικνύοντας ότι ακόμη και κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης παραβιάζουν συμβάσεις.

«Κράτη μέλη που παραβιάζουν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις, είτε εναντίον άλλων κρατών, είτε εναντίον των πολιτών τους, πρέπει να λογοδοτήσουν», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Η Αννίτα Δημητρίου επεσήμανε ότι απαιτείται η διεύρυνση των κοινωνικών, οικονομικών και εργασιακών δικαιωμάτων, η προστασία των ευάλωτων ομάδων, η ενεργοποίηση των νέων και η συμπερίληψη των γυναικών σε όλες τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων, υποδεικνύοντας και τον ρόλο που έχουν να επιτελέσουν στην προσπάθεια αυτή τα εθνικά κοινοβούλια.


Χρυστάλα Βιλάνου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.