Γέρνουν προς την πρόταση του Υπουργείου για τα απογευματινά νοσηλευτήρια (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι ιατροί φαίνεται να κλίνουν προς την πρόταση του Υπουργείο Υγείας, καθώς όπως αναφέρουν εμπεριέχει τις εμπειρίες που αποκτήθηκαν κατά την εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος

Μπορεί το κλίμα μεταξύ συντεχνιών και Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας να είναι εκρηκτικό, ωστόσο σε χαμηλούς τόνους διεξήχθη η σημερινή άτυπη συνάντηση που συγκάλεσε ο Εκτελεστικός Γενικός Διευθυντής του ΟΚΥπΥ, Χρίστης Λοϊζίδης. 

Η συνάντηση αποσκοπούσε στη συζήτηση της πρότασης που παρέδωσε ο Οργανισμός στους γιατρούς για την απογευματινή λειτουργία των νοσηλευτηρίων, ώστε να μειωθούν οι λίστες αναμονής των ασθενών. 

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο του Κλάδου Ιατρών της ΠΑΣΥΔΥ Μωυσή Λάμπρου, «ανταλλάχτηκαν απόψεις οι οποίες έβαλαν τα πράγματα σε μια καλή βάση. Είμαι βεβαίως ότι ο διάλογος θα συνεχιστεί». 

Οι ιατροί φαίνεται να κλίνουν προς την πρόταση του Υπουργείο Υγείας, καθώς όπως αναφέρουν εμπεριέχει τις εμπειρίες που αποκτήθηκαν κατά την εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος 

Ο πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ Σωτήρης Κούμας δήλωσε πως «μας έδωσε τη δυνατότητα να ανταλλάξουμε απόψεις, αλλά την ίδια στιγμή να συγκρίνουμε που υπάρχουν αποστάσεις που υπάρχουν συγκλήσεις με την πρόταση του ίδιου του Υπουργείου Υγείας η οποία έχει γίνει αποδεκτή από τις συντεχνίες ως βάση για συζήτηση». 

Ανάμεσα στις προτάσεις η βασική διαφορά που υπάρχει όπως πληροφορείται ο ΑΝΤ1, αφορά το ωράριο καθώς η πρόταση του Υπουργείο Υγείας δεν το καθορίζει όπως η πρόταση του ΟΚΥπΥ. 

Ο Οργανισμός προτείνει τη μεταφορά ιατρού από την πρωινή στην απογευματινή βάρδια κάτι που όπως αναφέρουν δεν μπορεί να καταστεί εφικτό. 

Επόμενο βήμα μετά τις πολλαπλές συναντήσεις, θα είναι η σύγκληση της Ad Hoc Επιτροπής, της οποίας προεδρεύει η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη.

Μαίρη Αυξεντίου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.