ΠΑΣΥΚΙ - ΠΑΣΥΔΥ κάνουν λόγο για επικοινωνιακή εικόνα του Γενικού Εκτελεστικού Διευθυντή ΟΚΥπΥ

Η ανακοίνωση ΠΑΣΥΚΙ - ΠΑΣΥΔΥ

Η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ) και ο Κλάδος Ιατρών και Κλινικών Διευθυντών ΠΑΣΥΔΥ σε κοινή ανακοίνωση τους αναφέρονται στην χθεσινή δημοσιογραφική διάσκεψη του ΟΚΥπΥ και σημειώνουν ότι «δεν γίνεται ο Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής του ΟΚΥπΥ στην προσπάθεια του να δημιουργήσει επικοινωνιακή εικόνα, να αμαυρώνει την εικόνα των δημοσίων νοσηλευτηρίων δηλώνοντας με στόμφο ότι τα τελευταία κλείνουν στις 3 το απόγευμα».
 
Προσθέτουν ότι διαφαίνεται ότι το πρόβλημα είναι ακόμα μεγαλύτερο από ότι πιστεύουν.

«Δεν γίνεται οι ιατροί της πρώτης γραμμής να μην έχουν στη διάθεση τους απαραίτητους εξεταστικούς χώρους, να υπάρχει έλλειψη κλινών για τους ασθενείς, αλλά η κεντρική διοίκηση να μετακομίζει σε δεκαόροφο πολυτελείας. Δεν γίνεται οι ιατροί να εξετάζουν χωρίς την παρουσία νοσηλευτικού προσωπικού. Δεν γίνεται να μην υπάρχουν δομές, να μην υπάρχει σωστή στελέχωση και να καταπατούνται διεθνή πρωτόκολλα σε σχέση με τη στελέχωση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό», προστίθεται.

Οι δύο συντεχνίες αναφέρουν επίσης ότι υπάρχει έλλειψη απαραίτητων αντιδραστηρίων στα εργαστήρια του ΟΚΥπΥ, παραβίαση νομοθεσιών και κανονισμών σε σχέση με την οργάνωση του χρόνου εργασίας.
 
«Δεν γίνεται ως οι ιατροί δημόσιοι υπάλληλοι να ξεπερνάμε το ωράριο συστηματικά και επανειλημμένα. Δεν γίνεται να λέγεται η μισή αλήθεια σε σχέση με τον αριθμό των ιατρών», αναφέρεται και τίθετανται τα ερωτήματα: «Πόσοι έχουν υποβάλει παραίτηση; Πόσες νέες θέσεις έχουν προϋπολογιστεί;»

Λόγος γίνεται και για το Ψυχιατρείο που είναι υπερπλήρες και καταγράφονται συνθήκες που προσβάλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, καθώς και για τις ουρές αναμονής στα ΤΑΕΠ.

«Δεν γίνεται μη ιατροί να επεμβαίνουν στα της εκτέλεσης ιατρικής και ανάληψης ιατρικής ευθύνης. Δεν γίνεται να μην έχει διασφαλιστεί ο ρόλος και χαρακτήρας των δημοσίων νοσηλευτηρίων εντός του ΓεΣΥ. Δεν γίνεται να πηγαίνεις στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας χωρίς πλάνο δράσης και χρονοδιαγράμματα μετά την πάροδο 4 χρόνων ύπαρξης του ΟΚΥπΥ.», σημειώνεται.

Όσο για την συνάντηση της Πέμπτης, αναφέρουν οι κυβερνητικοί ιατροί, υπενθυμίζουμε το χαρακτήρα της ως άτυπη και σίγουρα δεν μπορεί να υποκαταστήσει την λειτουργία της Αd-Ηoc επιτροπής που έχει συσταθεί και ήδη λειτουργεί.
 

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.