Σύσκεψη Στεφης Δράκου με τον Αρχηγό Αστυνομίας για τα ανεκτέλεστα εντάλματα (ΒΙΝΤΕΟ)

Να επισπεύσει τις διαδικασίες είσπραξης ενταλμάτων επιχειρεί το Υπ. Δικαιοσύνης μετά τις υποδείξεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας

Τα κενά και τις παραλείψεις στη διαδικασία είσπραξης ενταλμάτων στοχεύει να καλύψει το Υπουργείο Δικαιοσύνης, με τη Στέφη Δράκου να προεδρεύει χθες έκτακτης σύσκεψης με τη συμμετοχή του Αρχηγού της Αστυνομίας. 

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν οι συστάσεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας και η έκθεση στην οποία τονίζεται ότι τα οφειλόμενα ποσά από ανεκτέλεστα εντάλματα ξεπερνούν τα 284 εκατομμύρια ευρώ. 

«Αποφασίστηκαν δράσεις με στόχο την επίσπευση της εκτέλεσης των ενταλμάτων και τη μείωση των οφειλών προς το κράτος που στο παρόν στάδιο ανέρχονται σε 284 εκατομμύρια ευρώ. Εντός 15 ημερών θα συγκληθεί νέα σύσκεψη υπό την προεδρία της Υπουργού Δικαιοσύνης με τη συμμετοχή όλων των υπηρεσιών που εμπλέκονται ώστε να επιτευχθεί καλύτερος συντονισμός και να επιλυθούν τα επί μέρους προβλήματα στους τομείς των αρμοδιοτήτων τους», αναφέρει το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης. 

Στην έκθεσή της, η Ελεγκτική Υπηρεσία εντοπίζει επίσης σωρεία προβλημάτων στις διαδικασίες εκτέλεσης ενταλμάτων, κάτι που επισήμανε και στην έκθεση της το 2017. 

Μιλά για απαρχαιωμένες διαδικασίες, χρονοβόρες και επιρρεπείς σε λάθη, κυρίως λόγω της έλλειψης μηχανογραφημένου συστήματος, και του αναποτελεσματικού ελέγχου από τα Δικαστήρια.


Διαβάστε επίσης:

Ανεκτέλεστα εντάλματα: «Εξόφθαλμες» περιπτώσεις ανάμεσα σε εκείνους που δεν πληρώνουν (ΒΙΝΤΕΟ)

Νεοκλής Νεοκλέους

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.