Στο λόφο του προεδρικού μετακομίζει η Κυπριακή Προεδρία (ΒΙΝΤΕΟ)

«Έπεσαν» οι υπογραφές για ανέγερση νέου κτηρίου διοίκησης της Προεδρίας της Δημοκρατίας

Στο λόφο του προεδρικού μετακομίζει η Κυπριακή προεδρία. 

Σήμερα υπεγράφη το συμβόλαιο για την ανέγερση του νέου κτηρίου διοίκησης της Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Την υλοποίηση του έργου που ανέρχεται στα 2,632,000 ευρώ, ανέλαβε η εταιρεία «HERCULES CONSTRUCTION LTD», η οποία θα πρέπει να ολοκληρώσει τις εργασίες εντός 19 μηνών. Ενώ θα έχει και την ευθύνη της Συντήρησης του Έργου για 12 χρόνια. 

«Θα στεγάσει κυρίως γραφειακές λειτουργίες αλλά και αποθηκευτικούς χώρους ειδικής χρήσης με εξειδικευμένα ηλεκτρομηχανολογικά συστήματα. Θα βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα του λόφου και θα αναπτύσσεται σε επίπεδα με το ψηλότερο να φιλοξενεί σύγχρονους γραφειακούς χώρους, ενώ στο χαμηλότερο θα διαμορφώνονται οι αποθηκευτικοί χώροι.», ανέφερε ο Υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Καρούσος.  

Στη σημαντικότητα του έργου αναφέρθηκε ο προϊστάμενος της διοίκησης της προεδρίας Θεοδόσης Τσίολας. 

«Τώρα μπαίνει μια τάξη, διαμορφώνεται ένα νέο κτήριο το οποίο θα στεγάσει τια ανάγκες της διοίκησης και του γραφειακού προσωπικού της προεδρίας», είπε ο Προϊστάμενος Διοίκησης της Κυπριακής Προεδρίας, Θεοδόσης Τσιολάς. 

Ιδιαίτερη σημασία θα δοθεί στην προσαρμογή του κτηρίου, στο τοπίο και στον ιστορικό χαρακτήρα του προεδρικού. 

 

 

Χρυσόστομος Σουρκούνης

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.