Εφαρμογή στα κινητά βοηθά στη συλλογή γνώσεων και δεδομένων για τους επικονιαστές

Η εφαρμογή ξεκίνησε πριν από τέσσερις μήνες στο Ηνωμένο Βασίλειο και μετά την τεράστια επιτυχία της είναι διαθέσιμη και στην Κύπρο

Η παγκοσμίου φήμης εντομολόγος των Βρετανικών Βάσεων Δρ Κέλλυ Μαρτίνου καλεί τους λάτρεις της φύσης να κατεβάσουν την εφαρμογή Flower-Insect Timed (FIT) Count, η οποία πρόσφατα κυκλοφόρησε, για να μάθουν περισσότερα για τους επικονιαστές και να βοηθήσουν τους επιστήμονες να συλλέξουν δεδομένα γι` αυτούς.

Ανακοίνωση από τις ΒΒ αναφέρει ότι η εφαρμογή FIT Count για κινητά, ξεκίνησε πριν από τέσσερις μήνες στο το Ηνωμένο Βασίλειο για το πρόγραμμα «Επικονοιαζόμαστε» - Pollinator Monitoring Scheme και μετά την τεράστια επιτυχία της, είναι πλέον διαθέσιμη στην Κύπρο στα Αγγλικά και τα Ελληνικά για χρήστες iPhone και android.
Η τελευταία έκδοση της εφαρμογής FIT Count περιλαμβάνει φυτά - στόχους της κυπριακής χλωρίδας και εκτεταμένες πληροφορίες για τους επικονιαστές, που μπορεί κάποιος να συναντήσει στο νησί.


Εξηγώντας πώς λειτουργεί η εφαρμογή, η Δρ Μαρτίνου είπε ότι για να γίνει ένα FIT Count, απλώς μετράμε τα έντομα που προσγειώνονται σε ένα φυτό - στόχο για 10 λεπτά και ανεβάζουμε τα δεδομένα στην εφαρμογή.

«Οι μετρήσεις FIT παρέχουν έναν υπέροχο τρόπο στους ανθρώπους να συνδεθούν με τη φύση. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να υποστηρίξουμε την κυκλοφορία της εφαρμογής στην Κύπρο και να συνεργαστούμε με άλλους σε όλο τον κόσμο, για πιο τυποποιημένες προσεγγίσεις για την παρακολούθηση των πολύτιμων επικονιαστών μας», ανέφερε.

Σύμφωνα με την Δρ Μαρτίνου οι επικονιαστές εκτιμάται ότι συνεισφέρουν 150 δισεκατομμύρια στερλίνες στην παγκόσμια οικονομία και τα άγρια φυτά και περισσότερο από το 70% των καλλιεργειών χρειάζονται επικονιαστές για να παράγουν σπόρους και καρπούς.

«Οι επικονιαστές αντιμετωπίζουν πολλές απειλές, όπως την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος, την εντατικοποίηση της γεωργίας, τη χρήση φυτοφαρμακευτικών σκευασμάτων, την αστικοποίηση, τη φωτορύπανση, τα ξενικά είδη και την κλιματική αλλαγή και θεωρούμε δεδομένες τις υπηρεσίες που παρέχουν οι επικονιαστές, ενώ δεν θα έπρεπε, ειδικά αν σκεφτούμε τι θα χάσουμε αν χαθούν», προειδοποίησε.

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...