Σε παραμύθια και τραγούδια «ποντάρουν» τα σχολεία για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των παιδιών (ΒΙΝΤΕΟ)

Δράσεις και πρωτοβουλίες για ενίσχυση της σεξουαλικής διαπαιδαγώγηση των παιδιών στα σχολειά αρχίζει από τον ερχόμενο μήνα το Υπουργείο Παιδείας

Εντατικοποιείται και ενδυναμώνεται η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των παιδιών στις σχολικές μονάδες. 

Αυτό τονίστηκε από τον Υπουργό Παιδείας, Πρόδρομο Προδρόμου σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε, αφού όπως είπε το θέμα αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα του Υπουργείου. 

«Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των παιδιών αποτελεί, παράλληλα, το πιο σημαντικό μέτρο και εργαλείο πρωτογενούς πρόληψης της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης παιδιών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Προδρόμου. 
Πρωταρχικός στόχος του Υπουργείου Παιδείας θα είναι τα παιδιά μικρής ηλικίας, στο νηπιαγωγείο και στις πρώτες τάξεις του δημοτικού, τα οποία θα αποκτήσουν τις απαιτούμενες γνώσεις μέσα από παραμύθια, φιλμάκια και τραγούδια. 

Η εφαρμογή του εκπαιδευτικού υλικού προγραμματίζεται το Νοέμβριο. Ένας μήνας καθόλου τυχαίος αφού συμπίπτει με τη 18η Νοεμβρίου, η οποία αποτελεί την Ευρωπαϊκή Ημέρα ορόσημο για την Προστασία των Παιδιών από τη
Σεξουαλική Κακοποίηση. 

«Έχει ετοιμαστεί Οδηγός Εφαρμογής, με σκοπό να καθοδηγήσει τις εκπαιδευτικούς της προσχολικής ηλικίας και της Α΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου να διδάξουν «Τον Κανόνα των Εσωρούχων» μέσα από συγκεκριμένες διδακτικές προτάσεις», σημείωσε ο κ. Προδρόμου.  

«Οι εκπαιδευτικοί είναι πλέον η μεγαλύτερη ομάδα από την οποία προέρχονται οι καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση διότι έχουν αντιληφθεί τον ρόλο και έχουν ασπαστεί τον ρόλο εμπιστοσύνης που δημιουργούν με τα παιδία όντων βρισκόμενοι κάθε μέρα στην πρώτη γραμμή», ανέφερε η Πρόεδρος του Συμβουλίου «Φωνή», Αναστασία Παπαδοπούλου. 

Στην συνέντευξη τύπου παρευρέθηκαν και οι οργανωμένοι γονείς.


Χρυσόστομος Σουρκούνης

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.