Πρόεδρος ΔΗΚΟ: Υιοθέτηση μέτρων που θα βελτιώσουν το τουριστικό προϊόν

Είχε συναντήσεις με ξενοδόχους, καταστηματάρχες και με εκπροσώπους κέντρων αναψυχής

Στην ανάγκη υιοθέτησης μέτρων που θα βελτιώσουν μακροπρόθεσμα το τουριστικό προϊόν της Κύπρου, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, σε δηλώσεις του στο πλαίσιο περιοδείας του, σήμερα στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, όπου είχε συναντήσεις με ξενοδόχους, καταστηματάρχες και με εκπροσώπους κέντρων αναψυχής στο Δημοτικό Μουσείο «Θάλασσα», στην Αγία Νάπα.

Παράλληλα, αναφερόμενος στην αύξηση του κόστους για βασικά αγαθά, είπε ότι το κόμμα του διεκδικεί την υιοθέτηση αντισταθμιστικών μέτρων για προστασία των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού.
 

Στις δηλώσεις του, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ ανέφερε ότι «στο πλαίσιο του διαλόγου που αναπτύσσει το Δημοκρατικό Κόμμα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τουριστική βιομηχανία επισκεφθήκαμε σήμερα την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου για να ακούσουμε τους προβληματισμούς, τα προβλήματα, τις προκλήσεις αλλά και τις εισηγήσεις των εμπλεκομένων φορέων στην τουριστική βιομηχανία».
 
Η επαρχία Αμμόχωστου, είπε, ενδεχομένως να έχει πληγεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη από την πανδημία και από τα προβλήματα που είχαν προκύψει από την εξάπλωση του κορωνοϊού.
 
Είναι για αυτό, ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος, που σήμερα ακούσαμε ενδιαφέρουσες εισηγήσεις που θα μας βοηθήσουν να διαμορφώσουμε προτάσεις αντιμετώπισης των βραχυπρόθεσμων και μεσοπρόθεσμων προβλημάτων που έχει προκαλέσει η πανδημία, αλλά περαιτέρω να υιοθετήσουμε μέτρα που θα βελτιώσουν μακροπρόθεσμα το τουριστικό μας προϊόν, να βελτιώσουμε την ποιότητα του προϊόντος που προσφέρουμε ως τουριστική βιομηχανία, για να προσελκύσουμε μεγαλύτερο αριθμό τουριστών αλλά και περισσότερα έσοδα για την κυπριακή οικονομία.
 
Σύμφωνα με τον ίδιο είναι εφικτό, φτάνει να υπάρξει ένας συγκροτημένος ολοκληρωμένος σχεδιασμός για την τουριστική βιομηχανία.
 
Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ στις δηλώσεις του έκανε αναφορά και για τα στατιστικά στοιχεία που δείχνουν όπως είπε ότι η Κύπρος είναι πιο κάτω από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ότι αφορά το ποσοστό του πληθυσμού μας που βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας και αντιμετωπίζει τον κίνδυνο του κοινωνικού αποκλεισμού.
 
Εάν συνδυαστεί αυτό το γεγονός με το άλλο δυσάρεστο γεγονός που διαπιστώνουμε στο ότι υπάρχει μια ραγδαία αύξηση του κόστους βασικών αγαθών προμηνύεται ένα παρά πολύ δύσκολο 2022 για ένα μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας, ανέφερε.
 
Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, είπε, το ΔΗΚΟ επιμένει και διεκδικεί την υιοθέτηση αντισταθμιστικών μέτρων για την αύξηση του κόστους των βασικών αγαθών για να προστατεύσουμε τις ευάλωτες τάξεις του πληθυσμού μας και να ενισχυθεί το κοινωνικό κράτος για να αντιμετωπίσουμε τον κίνδυνο φτωχοποίησης του λαού μας.

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...