Τελετή εγκαινίων της Διεθνούς Εκπαιδευτικής Έκθεσης Κύπρου «Εκπαίδευση και Καριέρα 2021»

Τα εγκαίνια τέλεσε στις 16 Οκτωβρίου ο Υπουργός Παιδείας,

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομος Προδρόμου, τέλεσε τα εγκαίνια της Διεθνούς Εκπαιδευτικής Έκθεσης Κύπρου «Εκπαίδευση και Καριέρα 2021», η οποία συνδιοργανώθηκε για 7η συνεχή χρονιά από το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ), το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, την Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων Κύπρου και το Ευρωπαϊκό Γραφείο Κύπρου.
 
Η τελετή εγκαινίων πραγματοποιήθηκε στις 16 Οκτωβρίου, στον χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Κύπρου στη Λευκωσία. Στην τελετή εγκαινίων παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των συνδιοργανωτών της Έκθεσης. Μετά τη λήξη της τελετής εγκαινίων, ο Υπουργός επισκέφθηκε όλα τα περίπτερα της Έκθεσης και συνομίλησε με τους Εκθέτες, με Πρέσβεις ξένων χωρών, μαθητές και μαθήτριες, γονείς καθώς και με άλλους επισκέπτες της Έκθεσης, δείχνοντας και έμπρακτα την έμφαση που δίνει το ΥΠΠΑΝ στη σωστή πληροφόρηση, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να είναι σε θέση να προβούν στις καλύτερες για τον εαυτό τους εκπαιδευτικές και επαγγελματικές επιλογές.
 

Σε δελτίο Τύπου από το Υπουργείο αναφέρεται ότι η Διεθνής Εκπαιδευτική Έκθεση Κύπρου «Εκπαίδευση και Καριέρα» έχει πλέον καθιερωθεί ως ένα σημαντικό εκπαιδευτικό γεγονός, το οποίο αποσκοπεί στην παροχή αναβαθμισμένης πληροφόρησης για την Ανώτερη Εκπαίδευση και εκπαιδευτικής και επαγγελματικής συμβουλευτικής υποστήριξης προς τους υποψήφιους φοιτητές και φοιτήτριες. Η Έκθεση ήταν ανοικτή για το κοινό το Σάββατο, 16 Οκτωβρίου και την Κυριακή, 17 Οκτωβρίου.
 
Το ΥΠΠΑΝ συμμετείχε στην Έκθεση με δικό του περίπτερο, το οποίο απαρτιζόταν από την Υπηρεσία Εξετάσεων και την Υπηρεσία Φοιτητικής Μέριμνας της Διεύθυνσης Ανώτερης Εκπαίδευσης, την Υπηρεσία Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής (ΥΣΕΑ) της Διεύθυνσης Μέσης Εκπαίδευσης, τον Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙΠΑΕ), το Κυπριακό Συμβούλιο Αναγνώρισης Τίτλων Σπουδών (ΚΥΣΑΤΣ), τα Μεταλυκειακά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΜΙΕΕΚ) και το Ανώτερο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο Κύπρου (ΑΞΙΚ).
 
Στην Έκθεση συμμετείχαν, επίσης, Εκθέτες τόσο από την Κύπρο όσο και από το εξωτερικό. Συγκεκριμένα, συμμετείχαν όλα τα Δημόσια Πανεπιστήμια της Κύπρου, καθώς επίσης σημαντικός αριθμός Ιδιωτικών και Δημόσιων Σχολών Ανώτερης Εκπαίδευσης.

Επιπλέον, Οργανισμοί όπως η Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, το Τμήμα Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, η Αστυνομία Κύπρου, Ερευνητικά Κέντρα και σύμβουλοι σε θέματα σπουδών και κατάρτισης. Περαιτέρω, στη φετινή Έκθεση συμμετείχαν Πρεσβείες, Πανεπιστήμια και άλλοι Οργανισμοί ξένων χωρών που παρείχαν πληροφόρηση προς τους επισκέπτες για τις δυνατότητες που έχουν για σπουδές σε χώρες του εξωτερικού.
 
Για την ομαλή και ασφαλή διοργάνωση της Έκθεσης τηρήθηκαν όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.