Την ανάγκη ενίσχυσης της Εθνικής Φρουράς ανέπτυξε ο Υπουργός Άμυνας (ΒΙΝΤΕΟ)

Τους στόχους του Υπουργείου για το νέο έτος σε άμεση συνάρτηση με τον Κρατικό Προϋπολογισμό ανέλυσε στην Επιτροπή Οικονομικών ο Χαράλαμπος Πετρίδης

Η συνεχιζόμενη τουρκική αδιαλλαξία, επιβάλλει στη Δημοκρατία την ανάγκη για ενίσχυση της άμυνας και για νέους εξοπλισμούς, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας, Χαράλαμπος Πετρίδης, κατά την παρουσίαση του προϋπολογισμού του Υπουργείου για το 2022 ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών. 

Σημείωσε ενδεικτικά πως «η Τουρκική αδιαλλαξία σε συνδυασμό με την ολοένα και αυξανόμενη επιθετική στάση επιβάλλουν τη συνεχή αναβάθμιση των δυνατοτήτων της Εθνικής Φρουράς. Έχουμε θέσει συγκεκριμένους στόχους για αξιοποίηση των πόρων με τον πλέον ορθολογικό τρόπο». 

Παρουσιάζοντας τον προϋπολογισμό, ο κύριος Πετρίδης αναφέρθηκε σε έξι πυλώνες στους οποίους επικεντρώνονται οι στρατηγικές επιδιώξεις του Υπουργείου Άμυνας. Ο κύριος πυλώνας αφορά τις Δράσεις και σχεδιασμούς για την ενδυνάμωση της επιχειρησιακής ικανότητας της ΕΦ. Δεύτερος πυλώνας, η ενίσχυση των σχέσεων αμυντικής συνεργασίας με άλλα Κράτη. 


Στο σημείο αυτό ο υπουργός Άμυνας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αναβάθμιση των σχέσεων μας, με τις Ηνωμένες Πολιτείες και στην ανανέωση για το 2022 της αγοράς αμυντικού υλικού που δεν εντάσσεται στην κατηγορία των φονικών όπλων. 

 «Και για πρώτη φορά, τον περασμένο Σεπτέμβριο, πραγματοποιήθηκαν διμερείς συνομιλίες σε επίπεδο Διευθυντών Αμυντικής Πολιτικής των δυο Υπουργείων Άμυνας», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Ο τρίτος πυλώνας στοχεύει σε δράσεις για ερευνητικά προγράμματα άμυνας: 

-Ερευνητικά προγράμματα, έρευνας και ανάπτυξης αμυντικών δυνατοτήτων και τεχνολογίας, σε συνεργασία με άλλα Κράτη Μέλη της ΕΕ. 

-Ενίσχυση της απόδοσης των οικονομικών πόρων 

-Μέτρα πάταξης φυγοστρατίας και εκσυγχρονισμό των νόμων και κανονισμών ΕΦ 

-Εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στα στρατόπεδα της ΕΦ και εξοικονόμηση ενέργειας 

Ενώ απαντώντας σε ερωτήσεις, είπε ότι ίσως χρειαστεί πρόσληψη περισσότερων από 3000 Συμβασιούχων Οπλιτών, ενώ σε αφορά το πεδίο Βολής Τσερίου ανέφερε ότι προχωρούν στις απαραίτητες επιτάξεις για να μεταφερθεί στον Αναλιόντα.

Διαβάστε Επίσης: Τον Κρατικό Προϋπολογισμό για το 2022 παρουσίασε ο ΥΠΟΙΚ (ΦΩΤΟΣ)
 

Κυριάκος Κυριακίδης

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.