Αυστηρότερους ελέγχους για αποφυγή καταχρήσεων του ΓεΣΥ ζήτησε ο Πρόεδρος (ΒΙΝΤΕΟ)

Καταχρήσεις, ένταξη νέων φαρμάκων στο ΓεΣΥ, αλλά και συμβάσεις ιδιωτικών νοσηλευτηρίων στη συνάντηση του Προέδρου με τον ΟΑΥ

Αυστηρότερο έλεγχο από πλευράς Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) για τα θέματα που αφορούν στις καταχρήσεις εντός του Γενικού Συστήματος Υγείας (ΓεΣΥ) ζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 

Ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης συνέχισε και σήμερα τον κύκλο διαβουλεύσεων με τους φορείς της δημόσιας υγείας, με ζητούμενο να επιλυθούν τα όποια προβλήματα προκύπτουν στα κρατικά νοσηλευτήρια αλλά και στο ΓεΣΥ. 

Σύμφωνα με την Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο Νιόβη Παρισινού, «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, αντιπροσωπεία του ΟΑΥ, τα μέλη της οποίας συνεχάρη για το έργο που επιτελούν, εκφράζοντας ταυτόχρονα ικανοποίηση για την προσπάθεια που καταβάλλεται όσον αφορά την ομαλή λειτουργία του ΓεΣΥ.» 

Στο επίκεντρο τέθηκε και η γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα για τις συμβάσεις των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας. 

Με τον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα να δηλώνει ότι «ήδη στάλθηκε στον Γενικό Εισαγγελέα, από το Υπουργείο Υγείας η θέση του ΟΑΥ και κάποιες συμφωνίες που πρέπει να τις μελετήσει ο Γενικός Εισαγγελέας και μετά θα βρεθούμε όλα τα μέρη για να βρούμε τον σωστό τρόπο να επιλυθεί και αυτό το  πρόβλημα». 

Δια στόματος του Υπουργού Υγείας, για άλλη μια φορά ο Πρόεδρος διαβεβαίωσε πως η φιλοσοφία του ΓεΣΥ δεν πρόκειται να αλλάξει, ενώ τόνισε ότι δεν τίθεται θέμα ιδιωτικοποίησης των Δημόσιων Νοσηλευτηρίων. 

«Ο Πρόεδρος ήταν ξεκάθαρος και αυτή τη φορά ότι δεν αλλάζει η φιλοσοφία του συστήματος υγείας», δήλωσε ο Μιχάλης Χατζηπαντέλα. 

Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας και Υπουργός Υγείας, εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για τη συνάντηση, και συμφώνησαν να εργαστούν αρμονικά ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα. 

Αντάλλαξαν απόψεις και για τη διαδικασία ένταξης καινοτόμων φαρμάκων στο ΓεΣΥ, ενώ συζήτησαν και για τα προβλήματα στα τμήματα ατυχημάτων και επειγόντων περιστατικών.


Ντέπυ Νικολάου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.