Πυρετός προετοιμασιών και καθημερινές απελευθερώσεις περδικιών (ΒΙΝΤΕΟ)

Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει, σε δύο βδομάδες αρχίζει το κυνήγι του επιδημητικού θηράματος

Δύο βδομάδες πριν την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου για το επιδημητικό θήραμα και οι απελευθερώσεις περδικιών από την Υπηρεσία Θήρας και τους Κυνηγετικούς Συλλόγους συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς 

Σήμερα σειρά πήραν τα περδίκια του Κυνηγετικού Σωματείου Τοξότης Κένταυρος Γουρρίου για να πετάξουν προς την…ελευθερία 

Η επιχείρηση στο εκτροφείο πρότυπο που έχει δημιουργηθεί στο Γούρρι, με έξοδα των κυνηγών της κοινότητας και χορηγών, άρχισε νωρίς το πρωί, στην παρουσία λειτουργών της Υπηρεσίας Θήρας 

Πιάνουν περδίκια κλουβιά 

Και συνεχίστηκε στους βιότοπους της περιοχής, με την απελευθέρωση των άριστης ποιότητας περδικιών, που γεννήθηκαν στο Σταυροβούνι και μεγάλωσαν στο Γούρρι.

«Σήμερα κάναμε την απελευθέρωση των περδικιών στους βιότοπους μας με τη βοήθεια της Υπηρεσίας Θήρας και τους συναδέλφους, κάναμε την πρώτη απελευθέρωση. Να ευχηθούμε στους κυνηγούς συναδέλφους καλά κυνήγια και έρχονται και άλλες απελευθερώσεις φασιανών και λαγών», είπε ο Πρόεδρος Κυνηγητικού Σωματείου «Τοξότης-Κένταυρος» Γουρίου, Γιάννης Σωτηρίου.

Τα περδίκια έχουν δύο βδομάδες για να προσαρμοστούν στο φυσικό περιβάλλον και για να αναπτύξουν μηχανισμούς προστασίας από τους θηρευτές και τους κυνηγούς.

«Ήταν μια εξαιρετική εκδήλωση. Για βελτίωση των βιοτόπων μας υποσχόμαστε ότι θα συνεχιστούν οι απελευθερώσεις περδικιών και πέρα από αυτές θα γίνουν και απελευθερώσεις λαγών και φασιανών τις προσεχείς μέρες», είπε ο Πρόεδρος Κυνηγητικού Συλλόγου «Πέρδικα» Παλλουριώτισσας, Τάσος Στασής.

Η κυνηγετική περίοδος για το επιδημητικό θήραμα, τους λαγούς, τα περδίκια και τις φραγκολίνες αρχίζει στις 31 Οκτωβρίου και θα είναι διάρκειας 18 εξορμήσεων. 

Μέχρι στιγμής έχουν ανανεώσει την άδεια κυνηγίου 25 χιλιάδες φίλοι του αθλήματος. Και όσοι σκοπεύετε να κυνηγήσετε με τη συνοδεία σκύλου, να θυμάστε ότι ο αριθμός σήμανσης του σκύλου είναι υποχρεωτικό να αναγράφεται στην άδεια κυνηγίου σας

Κώστας Σάββα

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.