Χωρίς τέλος η ταλαιπωρία των οδηγών στον κυκλικό κόμβο Αγίας Φύλας (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαφορετική η άποψη του υπουργείου Μεταφορών που επιμένει ότι το κυκλοφοριακό πρόβλημα μειώθηκε κατά 60%

Αρνούνται εδώ και μήνες οι αρμόδιοι να πιστέψουν τους καθημερινούς χρήστες του οδικού δικτύου στην περιοχή του κυκλικού κόμβου της Αγίας Φύλας, επιμένοντας ότι οι μελέτες δείχνουν μείωση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα κατά 60%, μετά και την εγκατάσταση των έξυπνων φώτων. 

Σύμφωνα με την Ανώτερη Εκτελεστική Μηχανικό των Δημοσίων Έργων, Ελπίδα Επαμεινώντας, «εμείς έχουμε μετρήσεις, εμείς γνωρίζουμε το νούμερο την μείωση την οποία βλέπουμε ξεκάθαρα στο συγκεκριμένο σημείο από τον Τσιάρτα προς τον Νότο». 

Το μαρτύριο όπως το χαρακτηρίζουν οι πολίτες είναι καθημερινό, όχι μόνο κατά τις πρωινές ώρες αλλά και κατά τις μεσημβρινές μέχρι και αργά το απόγευμα. 

Τα έξυπνα φώτα σύμφωνα με οδηγούς που δημοσιεύουν καθημερινά βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όχι μόνο δε μείωσαν το κυκλοφοριακό, αλλά το επιβάρυναν ακόμα περισσότερο. 

 «Με βάση τις δικές μας μετρήσεις και κάνοντας μετρήσεις πριν την υιοθέτηση των φώτων τροχαίας τον Φεβρουάριο του 20 που είχαμε κάμει και τη μελέτη πριν τοποθετηθούν τα φώτα είχαμε 35 με 40 λεπτά να έρθουμε που το Τσιάρτα στον κυκλικό κόμβο», σημειώνει επ’αυτού η κα Επαμεινώντα. 

Σύμφωνα με μετρήσεις του Υπουργείου πριν από την τοποθέτηση των έξυπνων φώτων, κάποιος οδηγός χρειαζόταν για να διανύσει μια απόσταση δύο χιλιομέτρων 40 λεπτά, ενώ μετά για να φθάσει στον κυκλικό κόμβο χρειαζόταν το μισό χρόνο.

Διαβάστε Επίσης:

Αυγερινός Χρυσοστόμου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.