Επιθεώρησε τα σημεία ελέγχου των νέων καμερών ο Γιάννης Καρούσος (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε εφαρμογή στο τέλος του μηνός θα τεθεί η πιλοτική φάση του νέου συστήματος φωτοεπισήμανσης

Σε εφαρμογή στο τέλος του μηνός θα τεθεί η πιλοτική φάση του νέου συστήματος φωτοεπισήμανσης, όταν η Βουλή ψηφίσει τις σχετικές τροποποιήσεις της νομοθεσίας σε μία από τις επόμενες συνεδριάσεις της Ολομέλειας. 

Ανακοινώσεις, από τον Υπουργό Μεταφορών, Γιάννη Καρούσο, στο περιθώριο επίσκεψης, για σκοπούς επιθεώρησης, στο Κέντρο Επεξεργασίας Παραβάσεων του νέου συστήματος. 

Όπως δήλωσε, στην πιλοτική φάση προβλέπεται να τεθούν σε λειτουργία τέσσερις κινητές και τέσσερις σταθερές κάμερες φωτοεπισήμανσης. 

Ο Υπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η πιλοτική φάση θα διαρκέσει περίπου τρεις μήνες και μετά θα προχωρήσουμε στη δεύτερη φάση όπου θα αγοραστούν ακόμα 16 κινητές και 20 σταθερές κάμερες. Και μετά από έξι μήνες θα προχωρήσουμε με την εγκατάσταση όλων των σημείων όπου θα υπάρχουν και θα ελέγχονται 50 σημεία, τα 30 θα είναι σταθερά και τα 20 κινητά». 

Ο Γιάννης Καρούσος εξήγησε ότι ο παραβάτης θα ενημερώνεται ότι έχει καταγγελθεί από την εταιρεία που θα λειτουργεί το σύστημα εκ μέρους του κράτους και της Αστυνομίας και θα του αποστέλλει το εξώδικο. 

Θέλοντας να κατευνάσει τις ανησυχίες για τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών, ο Υπουργός Μεταφορών είπε ότι θα διεξάγονται σχετικοί έλεγχοι από την Επίτροπο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. 

Ο συνολικός προϋπολογισμός για το σύστημα φωτοεπισήμανσης ανέρχεται στα 34 εκατομμύρια ευρώ.

Νεοκλής Νεοκλέους

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...