Άνοιξε ο δρόμος για αύξηση της άδειας και επιδόματος μητρότητας (ΒΙΝΤΕΟ)

Τον δρόμο της Βουλής παίρνει το σχετικό νομοσχέδιο μετά την έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου

Το Υπουργικό Συμβούλιο άνοιξε το δρόμο για αύξηση της άδειας και του επιδόματος μητρότητας, με την έγκριση του σχετικού νομοσχεδίου, το οποίο παίρνει το δρόμο για τη Βουλή .

Με ανάρτηση στο Twitter η υπουργός Εργασίας, Ζέτα Αιμιλιανίδου σημείωσε: «Έγκριση από το Υπουργικό και κατάθεση σήμερα στη Βουλή των νομοσχεδίων για αύξηση άδειας και επιδόματος μητρότητας για σκοπούς φροντίδας νεογέννητου και εξισορρόπησης επαγγελματικής-οικογενειακής ζωής: επιπρόσθετες 4 εβδομάδες για απόκτηση 2ου παιδιού και επιπρόσθετες 8 εβδομάδες για το τρίτο και κάθε επιπρόσθετο παιδί». 

Το Υπουργικό αποφάσισε την αυτονόμηση της Πυροσβεστικής, ενώ άναψε πράσινο φως για καταβολή οικονομικής βοήθειας ύψους 2,2 εκατομμυρίων ευρώ στους γεωργούς που επηρεάστηκαν από τις καιρικές συνθήκες το 2019, 2020 και 2021.

Επίσης αποφάσισε την παράταση και επέκταση του προγράμματος παροχής οικονομικής στήριξης στους μαθητές και φοιτητές που κατάγονται από τις πυρόπληκτες περιοχές της Λεμεσού και Λάρνακας, με ποσό 500 ευρώ.

Και για όσους λατρεύουν την ποδηλασία, το Υπουργικό ενέκρινε σχέδιο για την αγορά ποδηλάτου για την πόλη, το δρόμο, τα ορεινά αλλά και για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Μεταφορών, «το μέγιστο ποσό της επιδότησης θα ανέρχεται στα €200, νοουμένου ότι η αξία του ποδηλάτου δεν θα υπερβαίνει τα €1000 συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, ή στην πραγματική τιμή αγοράς του ποδηλάτου, όποιο από τα δύο ποσά είναι μικρότερο».

Το Υπουργικό ενέκρινε επίσης το διορισμό του δόκτορα Πάυλου Δράκου ως Επικεφαλή του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου, του Μιχάλη Περσίανης ως Προέδρου του Δημοσιονομικού Συμβουλίου και της Βαλεντίνας Γεωργίαδου ως Βοηθού Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου στο Ενιαίο Φορέα Εξώδικης Επίλυσης των Διαφορών Χρηματοοικονομικής Φύσεως.

Τέλος, για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες διαμονής των γονέων των παιδιών που νοσηλεύονται στο Μακάρειο Νοσοκομείο, το Υπουργικού αποφάσισε την εκμίσθωση του Ιδρύματος Ronald MacDonald ώστε να δημιουργηθεί παιδότοπος.

Ντέπυ Νικολάου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.