Συζήτησαν την παροχή υπηρεσιών μέσω ΓεΣΥ από το ΙΝΓΚ (ΒΙΝΤΕΟ)

Όλα τα θέματα τέθηκαν επί τάπητος στην επίσκεψη του Υπουργού Υγείας στο Ινστιτούτο

Το έργο που επιτελείται εν καιρώ πανδημίας και διάφορα ζητήματα που απασχολούν το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου τέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης που είχαν ο Υπουργός Υγείας και η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου με τον Εκτελεστικό ιατρικό διευθυντή του Ινστιτούτου Λεωνίδα Φυλακτού. 

Όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας, «συζητήσαμε για ένα θέμα που αφορά τη δημιουργία του ινστιτούτου σαν κέντρο αριστείας, είναι μια διαδικασία που είναι σε εξέλιξη αναμένουμε να ολοκληρωθεί». 

Από την πλευρά του ο Λεωνίδας Φυλακτού ανέφερε ότι «και συζητήσαμε επίσης και για θέματα άλλων υπηρεσιών κλινικής περίθαλψης και την παροχή υπηρεσιών από το ΙΝΓΚ μέσα από το ΓεΣΥ». 

Πιο συγκεκριμένα συζητήθηκαν οι εξειδικευμένες εξετάσεις που διενεργούνται από το Ινστιτούτο και στις οποίες δεν έχουν πρόσβαση ορισμένοι ασθενείς λόγω της μη ένταξης των ιατρών στο Γενικό Σύστημα Υγείας. 

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, «κύριος στόχος μας είναι να βοηθούμε τον ασθενή και σε συνεργασία με τον ΟΑΥ να βρούμε μια λύση, ώστε αυτή η εξειδίκευση να μην χαθεί από τους ασθενείς». 

Εξετάστηκε επίσης το θέμα της διενέργειας εξετάσεων PCR, καθώς και η λειτουργία του Ινστιτούτου ως Κέντρο Αριστείας.

Μαίρη Αυξεντίου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.