Μέχρι και έξι χρόνια για να απαντήσουν σε επιστολές του Γενικού Ελεγκτή, Υπουργεία και Υπηρεσίες (ΒΙΝΤΕΟ)

Ξεσπάθωσε στην Επιτροπή Ελέγχου ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης

Βολές κατά ριπάς εναντίον Υπουργείων, Υπηρεσιών, ακόμα και ανεξάρτητων θεσμών του κράτους από τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Αιτία η στάση και η συμπεριφορά που τηρούν έναντι της Ελεγκτικής Υπηρεσία, και κυρίως οι καθυστερήσεις, που φτάνουν μέχρι και τα έξι χρόνια, στο να απαντήσουν στις επιστολές της Ελεγκτικής υπηρεσίας. 

Στην δημόσια υπηρεσία τόνισε πως υπάρχει σοβαρή έλλειψη κατάλληλης ηγεσίας, συνεπεία των ισοπεδωτικών αξιολογήσεων, βάσει των οποίων προάγονται, όπως είπε, μέτριοι ή ακόμη και κάτω του μετρίου λειτουργοί. 

 «Θεωρώ ότι τα προβλήματα προκύπτουν γιατί η ηγεσία, ειδικά στα υπουργεία, δεν είναι η κατάλληλη, αφού διοικούν, διευθυντές μέτριοι ή κάτω του μετρίου. Γνωρίζω προσωπικά, διευθυντές τμημάτων που είναι ανίκανοι και ακατάλληλοι. Οι οποίοι δεν θα έπρεπε να έχουν τη θέση που κατέχουν. Η δημόσια υπηρεσία, έχει εξαίρετο προσωπικό, μέτριο προσωπικό και ανίκανο προσωπικό, αλλά και πολλές παθογένειες», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γενικός Ελεγκτής. 

Βολές, ακόμα και κατά ανεξάρτητων θεσμών εξαπέλυσε ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης, κάνοντας αναφορά και σε άρνηση του Γραφείου της Επιτρόπου Διοικήσεως, να τοποθετηθεί σε συγκεκριμένο θέμα. 

 «Ζητούμε μια γνωμάτευση από τη Νομική Υπηρεσία, όχι μόνο τώρα αλλά και επί Κληρίδη και υπάρχουν καθυστερήσεις. Εκκρεμούν τέσσερις περιπτώσεις γνωματεύσεων από το 2020. Πρωταθλητής στις καθυστερήσεις είναι το Τμήμα Φορολογίας, το οποίο δεν έχει απαντήσει ακόμη σε 65 επιστολές της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, η μια εκ των οποίων χρονολογείται από το 2015», η ενδεικτική του τοποθέτηση. 

Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ, Χρύσης Παντελίδης σημείωσε ότι «εμείς επιμένουμε ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία πρέπει να διευκολύνεται στο έργο της και όχι να εμποδίζεται».

Για τον ΟΚΥπΥ, ο κύριος Μιχαηλίδης είπε πως για πολύ σοβαρά θέματα δεν απαντά έγκαιρα ή απαντά εντελώς τυπικά.


Κυριάκος Κυριακίδης

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...