Απέρριψε πρόταση του ΑΚΕΛ για συζήτηση των Pandora Papers, η Επ. Θεσμών της Βουλής (ΒΙΝΤΕΟ)

Η μη εγγραφή του θέματος ακρωτηριάζει τον ελεγκτικό ρόλο της Βουλής, δήλωσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαίδης

Σε προσπάθεια συγκάλυψης και αποσιώπησης των όσων απορρέουν από τα Pandora Papers αποδίδει το ΑΚΕΛ, τη μη εγγραφή σχετικού θέματος προς συζήτηση στην επιτροπή θεσμών της βουλής. 

Η πρόταση του ΑΚΕΛ απορρίφθηκε μετά από ψηφοφορία, κατά την οποία δεν υπήρξε η σχετική πλειοψηφία που απαιτείται. 

Υπέρ της εγγραφής του θέματος ψήφισαν ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Ανδρέας Πασιουρτίδης, ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Ζαχαρίας Κουλίας και η Βουλευτής των Οικολόγων Αλεξάνδρα Ατταλίδου. 

«Πρώτα απ όλα διαφώνησαν οι βουλευτές του ΔΗΣΥ με την εγγραφή του θέματος και βεβαίως μαζί τους ως δεκανίκι ο κ. Αντρέας Θεμιστοκλέους , αλλά και με την αποχή του κ. Μουσιούττα εκ μέρους της ΔΗΠΑ», ανέφερε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαϊδης.  

Εναντίον της πρότασης ψήφισαν οι Βουλευτές του ΔΗΣΥ Δημήτρης Δημητρίου, Νίκος Γεωργίου και ο ανεξάρτητος Βουλευτής Ανδρέας Θεμιστοκλέους. 

« Δεν υπάρχει πρόβλημα να ελεγχθεί οτιδήποτε. Απόδειξη τούτου, πρόσθεσε, είναι ότι πριν δύο εβδομάδας συζητήθηκε με πρωτοβουλία του ΔΗΣΥ στην Επιτροπή, η Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπή για το κράτους δικαίου.», ανέφερε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών, Δημήτρης Δημητρίου.  

Την έκπληξη του γα τις δηλώσεις του κυρίου Λουκαϊδη εξέφρασε ο Μαρίνος Μουσίουττας ο οποίος τήρησε αποχή. 

Η επιτροπή θεσμών είχε σήμερα και ενημερωτική συνάντηση με την Επίτροπο Νομοθεσίας Λουίζα Ζαννέτου, κατά την οποία αναδείχθηκε η ανάγκη δημιουργίας νομοθεσίας που να διέπει την Επίτροπο Νομοθεσίας.


 

Χρυσόστομος Σουρκούνης

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.