Επ. Παιδείας: Αυξήθηκε οι αριθμός των εμβολιασθέντων φοιτητών (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας συζήτησε σήμερα τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί από τα δημόσια πανεπιστήμια καθώς και το νομικό καθεστώς στην Αγγλική σχολή Λευκωσίας

Οι αποφάσεις των δημόσιων πανεπιστημίων για παρακολούθηση των μαθημάτων με φυσική παρουσία, απασχόλησαν σήμερα την επιτροπή παιδείας της βουλής.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην απόφαση του ΤΕΠΑΚ, να επιτρέπει την δια ζώσης παρακολούθηση των μαθημάτων μόνο σε φοιτητές που έχουν εμβολιστεί ή έχουν νοσήσει τους τελευταίους έξι μήνες. Κάτι το οποίο δεν πρόκειται να αλλάζει ούτε και το επόμενο διάστημα, όπως ανέφερε ο πρύτανης Παναγιώτης Ζαφείρης. 

«Επομένως έχουμε δυο κατηγορίες φοιτητών και θα κληθούν αργότερα αυτά τα παιδία να παρακαθίσουν σε εξετάσεις επομένως έχουν ήδη ένα πρόβλημα το οποίο θα πρέπει να λυθεί », ανέφερε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας, Παύλος Μυλωνάς. 

Όπως ανέφεραν η εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου Κύπρου και ο πρύτανης του ΤΕΠΑΚ, υπάρχει πλέον αυξημένη εμβολιαστική κάλυψη στη φοιτητική κοινότητα, κάτι που προκαλεί ικανοποίηση. 

«Το ΤΕΠΑΚ ενεργεί στα πλαίσια των σχετικών διαταγμάτων του Υπουργείου Υγείας, λαμβάνοντας υπόψιν τις ιδιάζουσες συνθήκες χωροθέτησης τους στο κέντρο της πόλης, με την ανάπτυξη πολλαπλών επαφών ανάμεσα στους πολίτες», σημείωσε ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ, Γιώργος Κάρουλλας.  

Την επιτροπή απασχόλησε και το νομικό καθεστώς υπό το οποίο λειτούργει η Αγγλική σχολή. 

«Έχει ένα εντελώς ιδιόρρυθμό καθεστώς, δεν είναι ιδιωτικό σχολείο, δεν είναι δημοσίου δικαίου είναι ουσιαστικά ένα ίδρυμα ανεξέλεγκτο με ένα δικό του χαρακτήρα », ανέφερε ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Χρίστος Χριστοφίδης.  

Βούληση αρκετών μελών της επιτροπής είναι η κατάθεση νέου σύγχρονου πλαισίου λειτουργίας της αγγλική σχολής, ώστε να διασφαλίζεται η διαφάνεια και ο αποτελεσματικός έλεγχος, από τη στιγμή που η λειτουργιά της εξαρτάται σε κάποιο βαθμό από το κράτος.

Χρυσόστομος Σουρκούνης

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.