Τέσσερα σχέδια επιδοτούμενης απασχόλησης ύψους €10,4 εκ. ενέκρινε το Υπουργικό (ΒΙΝΤΕΟ)

Σχέδια επιδοτούμενης απασχόλησης, που αφορούν την παροχή κινήτρων για πρόσληψη ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις, ανέργων και πρόσληψη νέων ηλικίας 15-29 ετών

Νέα σχέδια επιδοτούμενης απασχόλησης, ύψους δέκα εκατομμυρίων 400,000 ευρώ, ενέκρινε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο.

Τα σχέδια, αφορούν την παροχή κινήτρων για πρόσληψη ατόμων με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις, για πρόσληψη ανέργων, καθώς και την παροχή κινήτρων για πρόσληψη νέων ηλικίας 15-29 ετών που βρίσκονται εκτός απασχόλησης εκπαίδευσης ή κατάρτισης.

Εγκρίθηκε επίσης Σχέδιο Καταβολής Ενίσχυσης Ήσσονος Σημασίας, για την στήριξη των έντυπων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Πρακτορείων, ύψους 300 χιλιάδων ευρώ.

Η κυβέρνηση, ενέκρινε επίσης την συνομολόγηση Συμφωνίας Δανείου ύψους 65,5 εκατομμυρίων ευρώ, με την Τράπεζα Αναπτύξεως του Συμβουλίου της Ευρώπης.

«Το ποσό του δανείου θα αξιοποιηθεί για να στηριχθούν οι στρατηγικοί στόχοι στον τομέα της εκπαίδευσης, όπως ορίζονται στο στρατηγικό σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, διασφαλίζοντας τη συνέχεια των συνεχιζόμενων επενδυτικών έργων που στοχεύουν στην ανάπτυξη και αναβάθμιση των σχολικών υποδομών σε προ-πανεπιστημιακά εκπαιδευτικά επίπεδα», σημείωσε η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Νιόβη Παρισσινού.

Το Υπουργικό ενημερώθηκε επίσης με σημείωμα του Υπουργείου Εσωτερικών, ότι ολοκληρώθηκε η εξέταση όλων των αιτήσεων που υποβλήθηκαν, για την παραχώρηση οικονομικής βοήθειας στους πυρόπληκτους των ορεινών περιοχών Λάρνακας και Λεμεσού.

Σε ό,τι αφορά την υλοποίηση μέτρων για στήριξη, αποζημίωση και επαναδραστηριοποίηση των πληγέντων αγροτών, το Υπουργείο Γεωργίας ενημέρωσε πως ήδη έχει καταβληθεί ποσό πέραν του ενός εκατομμυρίου, 427 χιλιάδων ευρώ, σε 85 επαγγελματίες γεωργούς.

Επίσης, εγκρίθηκε νέο σχέδιο χορηγιών για ενίσχυση της νέας επιχειρηματικής δραστηριότητας, για επενδύσεις των Βρετανικών Βάσεων.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Ενέργειας, το σχέδιο που θα προκηρυχθεί εντός Οκτωβρίου, και αφορά κατοίκους που ζουν ή και θέλουν να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά εντός των Βρετανικών Βάσεων. Επίσης, ενέκρινε την Στρατηγική Οικονομικής Διπλωματίας 2021-2023, με την οποία το Υπουργείο Εξωτερικών, μαζί με τις Διπλωματικές του Αποστολές, αναλαμβάνει ενεργότερο ρόλο στην προώθηση των οικονομικών και επιχειρηματικών συμφερόντων της Κύπρου. Με επίκεντρο το Εμπόριο, Ξένες επενδύσεις, Καινοτομία, και την ενίσχυση της εθνικής εικόνας στο εξωτερικό.

Τέλος το Υπουργικό προχώρησε στο διορισμό των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου. Πρόεδρος διορίστηκε ο Κλεάνθης Κουτσόφτας, Αντιπρόεδρος Χρυσοβαλαντία Πολυκάρπου και μέλη οι Μιχάλης Ηλιοδώρου, Μιχάλης Κατσούρης, Χρυσόστομος Παναγή, Γιώργος Χατζηγεωργίου και Κωνσταντίνος Χατζηζαχαρία.

Κυριάκος Κυριακίδης

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.