Αμετάκλητο το Υπουργείο Παιδείας για διεξαγωγή των εξετάσεων τετραμήνων στη Γ' Λυκείου (ΒΙΝΤΕΟ)

Στη σημερινή συνεδρίαση προσκλήθηκε και ο Υπουργός Παιδείας, ο οποίος ωστόσο δεν παρέστη

Αμετάκλητο παραμένει το Υπουργείο Παιδείας στη θέση για διεξαγωγή των εξετάσεων τετραμήνων στην τρίτη Λυκείου, παρά τις εισηγήσεις και προβληματισμούς που έθεσαν σε έκτακτη συνεδρίαση η πλειοψηφία των μελών της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής.

«Πρέπει τα παιδιά μα θεωρήσουν δεδομένη τη διαδικασία των τετραμήνων και τις Παγκύπριες Εξετάσεις τέλος του χρόνου, οπόταν να τους ευχηθούμε καλή δουλειά, καλά διαβάσματα, καλές προσπάθειες. Και να μην αποπροσανατολίζονται από κανένα, να συνεχίσουν με βάση το οργανόγραμμα που το Υπουργείο Παιδείας έχει αποφασίσει ότι θα κάνει», είπε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας, Παύλος Μυλωνάς.

«Για τις εξετάσεις τετραμήνων υπάρχει ένας νόμος, υπάρχει ένας κανονισμός, τον οποίο έχει ψηφίσει η Βουλή εδώ και τέσσερα χρόνια και είναι σε ισχύ», είπε ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, Γιώργος Καρουλάς.

Στη συνεδρίαση προσεκλήθη και ο Υπουργός Παιδείας ώστε να εξευρεθεί η χρυσή τομή στο θέμα των εξετάσεων. Ωστόσο ο Πρόδρομος Προδρόμου δεν παρέστη, γεγονός που προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια των βουλευτών.

«Περιμέναμε μέχρι τις 12 και 30, ενημερωνόμαστε συνεχώς ότι τέλειωσε το Υπουργικό Συμβούλιο και ότι ξεκινά να έρθει και τελικά πρόσβαλε και αγνόησε την Επιτροπή Παιδείας και κατ’ επέκταση την Βουλή», είπε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Χρίστος Χριστοφίδης.

«Ο Υπουργός δεν ήταν δυνατό να παρευρεθεί στη συγκεκριμένη συνεδρίαση της διότι σήμερα υπήρχε συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, στη συνέχεια της οποίας είχε υποχρεώσεις για απορρέοντα θέματα που έπρεπε να τύχουν άμεσου χειρισμού σε συνεργασία και με άλλους Υπουργούς», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας.

ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ, Συνομοσπονδία γονέων μέσης εκπαίδευσης και ΠΣΕΜ τάχθηκαν υπέρ της αναβολής των εξετάσεων τετραμήνων για την τρίτη Λυκείου, για την φετινή σχολική χρονιά, λόγω της σωρείας προβλημάτων που δημιούργησε η πανδημία τα τελευταία δύο χρόνια.

*Φωτογραφίες από τις εργασίες της Επιτροπής:

Δημήτρης Κώστα

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.