Στο Λουξεμβούργο για το Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο Νίκος Νουρής

Το Συμβούλιο θα διεξαχθεί αύριο Παρασκευή

Στο Λουξεμβούργο μεταβαίνει ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής, προκειμένου να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα διεξαχθεί την Παρασκευή.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών, «σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη, την αυριανή σύνοδο του Συμβουλίου, και στο πλαίσιο της συζήτησης για το νέο Σύμφωνο Ασύλου και Μετανάστευσης, θα απασχολήσουν η εξωτερική διάσταση του μεταναστευτικού, οι προκλήσεις που σχετίζονται με την ασφάλεια της Ένωσης και η αποτελεσματική διαχείριση των εξωτερικών της συνόρων, καθώς και οι εξελίξεις στο Αφγανιστάν».

Προστίθεται ότι ο Υπουργός Εσωτερικών «θα ενημερώσει για τις θέσεις της Κύπρου που, μεταξύ άλλων, διαλαμβάνουν την προώθηση συγκεκριμένων μέτρων και εισηγήσεων, παράλληλα με τις συζητήσεις για το νέο Σύμφωνο, που ήδη υιοθετήθηκαν και υποστηρίζονται από τους MED5».

Σήμερα, ο κ. Νουρής θα συμμετάσχει σε τηλεδιάσκεψη με τους Υπουργούς Εσωτερικών και Εξωτερικών της ΕΕ, με στόχο την εξεύρεση πρακτικών τρόπων στήριξης των Αφγανών, αλλά και ανασκόπηση των όσων αποφασίστηκαν στο προηγούμενο Συμβούλιο Εσωτερικών Υποθέσεων.   

Το βράδυ, θα παρακαθήσει, επίσης, σε δείπνο εργασίας με τους Υπουργούς του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κατά τη διάρκεια του οποίου θα συζητηθούν θέματα που βρίσκονται τόσο στην ημερήσια διάταξη του αυριανού Συμβουλίου Υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, όσο και του επερχόμενου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, καταλήγει η ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών. 

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.