Στον Δήμο Λιβαδιών πραγματοποιήθηκε συνάντηση Εταίρων του Ευρωπαϊκού Εργου Living Heritage 4 All (ΦΩΤΟΣ)

Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου ο Δήμος Λιβαδιών φιλοξένησε στο Μουσείο Μνήμης Καλαμουργικής, τους εταίρους του έργου από Λετονία, Βουλγαρία, Ελλάδα, Κύπρο, Γερμανία και Πολωνία

Στο Δήμο Λιβαδιών πραγματοποιήθηκε πρόσφατα συνάντηση εταίρων του ευρωπαϊκού έργου ERASMUS + Living Heritage 4 all, που στόχο έχει την προώθηση και την προστασία της ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι «τα Λιβάδια συμμετέχουν ως εταίρος στο έργο, το οποίο επικεντρώνεται στην κοινωνική και εκπαιδευτική αξία της ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς για ευάλωτες ομάδες, που ασχολούνται ανεπαρκώς με τις κοινωνικές και πολιτιστικές διαδικασίες όπως μετανάστες, μειονότητες, νέους, ηλικιωμένους, άτομα με αναπηρίες, και στοχεύει να παρακινήσει και να ενδυναμώσει αυτές τις ομάδες μέσω της αύξησης της προσβασιμότητας τους προς την πολιτιστική κληρονομιά».
 

Στα πλαίσια υλοποίησης του έργου «ο Δήμος Λιβαδιών φιλοξένησε στο Μουσείο Μνήμης Καλαμουργικής, τους εταίρους του έργου από Λετονία, Βουλγαρία, Ελλάδα, Κύπρο, Γερμανία και Πολωνία. Οι εκπρόσωποι των πέντε χωρών ξεναγήθηκαν στο Μουσείο, ενημερώθηκαν για την τέχνη της καλαθοπλεκτικής, της ψαθοπλεκτικής και την χρήση του καλαμιού, ενώ με τη βοήθεια των καλαθοπλεκτριών έκαναν το δικό τους καλαθάκι».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «η μοντέρνα απόδοση των παραδοσιακών τεχνικών κατασκευής στον χώρο και η νέα εκθεσιακή αντιμετώπιση προκάλεσαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών. Οι συμμετέχοντες εντυπωσιάστηκαν επίσης από τα καλάθια διαφόρων χρήσεων και τεχνικών κατασκευής, την καλαμωτή, την ψαθαρκά, τα μουσικά όργανα, τα εργαλεία επεξεργασίας του καλαμιού, το ιστορικό και φωτογραφικό υλικό και τις μικρού μήκους ταινίες που αποτυπώνουν την ανθρώπινη παρέμβαση στο καλάμι και τις τεχνικές δημιουργίας των προϊόντων».
 
Οι εταίροι του έργου επισκέφθηκαν επίσης το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης της Αναπτυξιακής Λάρνακας – Αμμοχώστου αλλά και τα Λεύκαρα «όπου ενημερώθηκαν για τη φυσική κα πολιτιστική κληρονομία της ορεινής Λάρνακας αλλά και τις προσπάθειες που γίνονται για τη διατήρηση και προστασία της».

Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες:


ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.