Κ. Ευσταθίου: Μίλησε για την ασυλία των βουλευτών - μελών της ΚΣΣΕ στην Ολομέλεια της Συνέλευσης

Ανέφερε ότι η υιοθέτηση νέων κατευθυντήριων γραμμών για την εφαρμογή της ασυλίας των μελών της ΚΣΣΕ αποτελεί σημαντικό βήμα προς τη βελτίωση των ισχυόντων κανόνων

Ο εκσυγχρονισμός των αρχών που αφορούν στην ασυλία των μελών της ΚΣΣΕ, θα συμβάλει στην καλύτερη αντιμετώπιση των κινδύνων, που σχετίζονται με την όποια μονομερή ή αυθαίρετη ερμηνεία της ασυλίας, είπε ο Βουλευτής Κωστής Ευσταθίου, σε ομιλία του στην Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής των Αντιπροσώπων, άρχισαν χθες οι εργασίες του Τέταρτου Μέρους της Συνόδου 2021 της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ).
 

O Βουλευτής Κωστής Ευσταθίου κατέθεσε ομιλία στην Ολομέλεια της Συνέλευσης, με θέμα τις κατευθυντήριες γραμμές που διέπουν το πεδίο εφαρμογής της ασυλίας των βουλευτών, μελών της ΚΣΣΕ.
 
Ανέφερε ότι η υιοθέτηση νέων κατευθυντήριων γραμμών για την εφαρμογή της ασυλίας των μελών της ΚΣΣΕ αποτελεί σημαντικό βήμα προς τη βελτίωση των ισχυόντων κανόνων για την ασυλία, όπως ορίζονται από τον Κανονισμό και σχετικές πρόσθετες Συμφωνίες του Συμβουλίου της Ευρώπης.
 
Σημείωσε ότι πρέπει να δίδεται ιδιαίτερη προσοχή σε υποκείμενους φραγμούς, οι οποίοι υπονομεύουν βασικές ελευθερίες των βουλευτών και ότι το δικαίωμα ελευθερίας της έκφρασης δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υπόκειται σε οποιοδήποτε έλεγχο ή παρεμβάσεις.
 
Ο κ. Ευσταθίου υπογράμμισε τέλος, ότι ο εκσυγχρονισμός των αρχών που αφορούν στην ασυλία των μελών της ΚΣΣΕ, θα συμβάλει στην καλύτερη αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με την όποια μονομερή ή αυθαίρετη ερμηνεία της ασυλίας και ταυτόχρονα στη θέσπιση ισχυρότερων παραμέτρων κατά της οποιασδήποτε κατάχρησης ή εκμετάλλευσης.

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.