Μεταστέγαση ΑΞΙΚ εκτός Λευκωσίας - Την αντίθεση του εξέφρασε στο ΑΚΕΛ το ΕΒΕΛ

Αντιπροσωπεία του ΕΒΕΛ με επικεφαλή τον Πρόεδρο Μιχάλη Μουσιούττα συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ, Στέφανο Στεφάνου

Την αντίθεση του για μεταστέγαση του ΑΞΙΚ εκτός Λευκωσίας, εξέφρασε στο ΑΚΕΛ, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λευκωσίας (ΕΒΕΛ).
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΒΕΛ, αντιπροσωπεία του, με επικεφαλής τον Πρόεδρο Μιχάλη Μουσιούττα, συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ Στέφανο Στεφάνου, στο πλαίσιο των επαφών του Επιμελητηρίου για το θέμα της παραμονής του ΑΞΙΚ στην Λευκωσία.
 

«Ενώπιον του κ. Στεφάνου τέθηκε το θέμα της Υπουργικής απόφασης για την ένταξη του ΑΞΙΚ στο ΤΕΠΑΚ και της ενδεχόμενης μεταστέγασης του σε άλλη πόλη, απόφαση η οποία δεν βρίσκει σύμφωνο το Επιμελητήριο», αναφέρεται.
 
Αναφέρθηκαν σειρά από λόγοι όπως η Λευκωσία απολαμβάνει μόνο 6% του τουριστικού ρεύματος προς την Κύπρο ως εκ τούτου επικεντρώνεται για την ανάπτυξή της στην εκπαίδευση (κέντρο εκπαίδευσης/brightest capital of Europe) και δεν πρέπει να απωλέσει την ιστορική ξενοδοχειακή σχολή της όπως απώλεσε και το Ανώτερο Τεχνολογικό Ινστιτούτο (ΑΤΙ).

Η ενδεχόμενη αξιοποίηση της ιστορικής χωροθέτησης του ΑΞΙΚ δίπλα από το διεθνές συνεδριακό κέντρο για την ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού προς όφελος του τόπου.

Αναφορά έγινε επίσης στην συνέργεια με άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα και χρήση πόρων όπως το Πανεπιστήμιο Κύπρου και συνεργασία/προσβασιμότητα σε/από οργανισμούς που σχετίζονται με την λειτουργία του.

Η άντληση φοιτητών από το μεγαλύτερο αστικό κέντρο και ισότιμη διοχέτευση σε όλες τις τουριστικές περιοχές (π.χ. για το ακαδημαϊκό έτος 2020-21 101 φοιτητές από Λευκωσία, 56 από Λεμεσό, 51 από Λάρνακα, 22 από Πάφο).

«Η στέγαση του ΑΞΙΚ στη Λευκωσία είναι μια ιστορική επιλογή προς όφελος ολόκληρης της Κύπρου. Ως εκ τούτου υπάρχει ανάγκη διατήρησης και ανάδειξης της ιστορικότητας προς όφελος ολόκληρης της Κύπρου ως πρότυπο έργο διεθνούς εμβέλειας των Ηνωμένων Εθνών για την Ανατολική Μεσόγειο», αναφέρεται.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο ΓΓ του ΑΚΕΛ «τόνισε πως η απόφαση που λήφθηκε από το Υπουργείο Παιδείας έγινε χωρίς σχετική διαβούλευση, δίνοντας παράλληλα τη διαβεβαίωση ότι θα θέσει το θέμα ενώπιον της Βουλής και να εξεταστούν όλες οι πτυχές του ζητήματος».

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο Δήμαρχος Αγλαντζιάς Ανδρέας Κωνσταντίνου, ο Πρόεδρος της ΕΤΑΠ Λευκωσίας Θεόδωρος Κρίγγου και η Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Αγλαντζιάς  Ευγενία Αλετρά, ενώ από πλευράς ΑΚΕΛ παρευρέθηκαν οι Βουλευτές Χρίστος Χριστοφίδης και Γιώργος Κουκουμάς καθώς και ο ΓΓ της ΣΥΞΚΑ ΠΕΟ και μέλος του ΔΣ του ΑΞΙΚ, Λευτέρης Γεωργιάδης.

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...