«Νίκησε τις καρδιοπάθειες με την καρδιά σου» - Εκστρατεία διαφώτισης από την Καρδιολογική Εταιρεία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς, η Καρδιολογική Εταιρεία Κύπρου διοργανώνει Παγκύπρια Εκστρατεία Διαφώτισης από τις 27 Σεπτεμβρίου έως και τις 3 Οκτωβρίου

Με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού για την πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς, η Καρδιολογική Εταιρεία Κύπρου διοργανώνει Παγκύπρια Εκστρατεία Διαφώτισης από τις 27 Σεπτεμβρίου έως και τις 3 Οκτωβρίου.
 
Σε δελτίο Τύπου αναφέρεται ότι με μήνυμα «Νίκησε τις καρδιοπάθειες με την καρδιά σου» η Διεθνής Ομοσπονδία Καρδιάς και η Καρδιολογική Εταιρεία Κύπρου μας καλούν φέτος να ενώσουμε δυνάμεις, να συνδεθούμε, να ζήσουμε, να αγαπήσουμε και να νιώσουμε με την καρδιά μας.

Σύμφωνα με στοιχεία, τα καρδιαγγειακά νοσήματα συνιστούν τη βασικότερη αιτία θανάτου παγκοσμίως, με περισσότερους από 18.6 εκατομμύρια θανάτους ετησίως. Μάλιστα, οι επιστήμονες προειδοποιούν πως αν η κατάσταση δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα, τότε ο αριθμός αυτός θα εκτοξευτεί στα 23 εκατομμύρια μέχρι το 2030.  
 
Η Κύπρος δεν αποτελεί εξαίρεση από την υψηλή συχνότητα των καρδιαγγειακών επεισοδίων, καθώς τα στοιχεία καταδεικνύουν ότι οι καρδιοπάθειες παραμένουν μεταξύ των κυριότερων αιτιών θανάτου στο νησί μας.
 
Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, η  καθημερινή άσκηση, η κατανάλωση περισσότερων φρούτων και λαχανικών, η μείωση  των τροφών με υψηλή περιεκτικότητα ζάχαρης και λιπαρών, και η παρακολούθηση του βάρους μας, αποτελούν τις βασικές παραμέτρους για μια «δυνατή» καρδιά, τονίζουν οι ιατροί – μέλη της Καρδιολογικής Εταιρείας.
 
Παράλληλα, οι τακτικές εξετάσεις σε συνδυασμό με τη διατήρηση της αρτηριακής πίεσης, του σακχάρου και της χοληστερόλης σε φυσιολογικά επίπεδα, καθώς και η απαγόρευση του καπνίσματος στους κλειστούς χώρους, μειώνουν στο ελάχιστο τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων.
 
Στο πλαίσιο της πολυεπίπεδης εκστρατείας θα προβληθούν τηλεοπτικά ενημερωτικά σποτ και θα διοχετευτούν στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο άρθρα και παρουσιάσεις σχετικά με τους κινδύνους και την πρόληψη των καρδιοπαθειών.

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...