Στα σκαριά Ψηφιακή Ακαδημία για βελτίωση των δεξιοτήτων των Κυπρίων (ΒΙΝΤΕΟ)

Περιορισμένες ψηφιακές δεξιότητες έχουν περίπου οι μισοί ενήλικες στην Κύπρο, κατατάσσοντας τη χώρα στις τέσσερις χειρότερες στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Το 45% των ενηλίκων μεταξύ 25 και 64 ετών έχει περιορισμένες ψηφιακές δεξιότητες σύμφωνα με έρευνα του Δικτύου Ευρυδίκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την Κύπρο να είναι στην τέταρτη χειρότερη θέση μεταξύ των κρατών μελών.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, Μέρα Μεσημέρι, ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκος Κόκκινος, προανήγγειλε την ανάληψη σειράς από δράσεις για βελτίωση των ψηφιακών δεξιοτήτων των Κυπρίων.

Μεταξύ αυτών, η Ψηφιακή Ακαδημία, πλατφόρμα στην οποία θα μπορεί να μπαίνει οποιοσδήποτε πολίτης επιθυμεί να βελτιώσει τις δεξιότητες που τον αφορούν σε προσωπικό ή επαγγελματικό επίπεδο.

«Θα γίνεται η αξιολόγηση της ψηφιακής σου ικανότητας, θα προσδιορίσει ο πολίτης, μπορεί να είναι και εργαζόμενος, μπορεί να είναι επαγγελματικές οι ανάγκες που έχει. Ταυτόχρονα θα δώσουμε ένα μεγάλο κατάλογο από προγράμματα που θα του συστήνει η πλατφόρμα για να βελτιώσει την ψηφιακή του απόδοση», δήλωσε ο Υφυπουργός Καινοτομίας.

Η πλατφόρμα έχει ήδη σχεδιαστεί από το Υφυπουργείο και την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού και η λειτουργία της αναμένεται να ανακοινωθεί τον Νοέμβριο.


Νεοκλής Νεοκλέους

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.