Έφυγε από τη ζωή ο Κίκης Γιάγκου

 

 

 

 

Ο Κίκης Γιάγκου γεννήθηκε το 1942 στην Αμμόχωστο από εργατική πολυμελή οικογένεια.  Ο Κίκης και η οικογένεια του πέρασαν δύσκολα χρόνια. Οι δυσκολίες της ζωής επέδρασαν στην ταξική συνειδητοποίηση του Κίκη και από νεαρή ηλικία εντάχθηκε στο ΑΚΕΛ και το Λαϊκό Κίνημα.   Μέσω της μαθητικής οργάνωσης ΠΕΟΜ Αμμοχώστου, της οποίας διετέλεσε Επαρχιακός Γραμματέας, ξεκίνησε την έντονη αντιαποιακιακή του δράση.  Το 1955 συνελήφθηκε από τους Άγγλους αποικιοκράτες με την κατηγορία ότι διένεμε παράνομα φυλλάδια.  Το 1958 ο Κίκης Γιάγκου γίνεται μέλος του ΑΚΕΛ.

Ο Κίκης Γιάγκου διετέλεσε μέλος της Ε.Ε. και της Επαρχιακής Γραμματείας ΑΚΕΛ Αμμοχώστου για πολλές δεκαετίες.  Στο 16ο Συνέδριο εκλέγετε μέλος της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ της οποίας διετέλεσε μέλος μέχρι το 2010 όπου και αφυπηρέτησε.  Διετέλεσε Βοηθός Γραμματέας της ΕΚΑ Αμμοχώστου.

Ήταν μέλος της Κεντρικής Γραμματείας της ΠΕΠ, Γραμματέας της Επιτροπής Προσφύγων Αμμοχώστου, δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Λάρνακας και για ένα διάστημα μέλος του Δ.Σ. του Αθλητικού Σωματείου Νέα Σαλαμίνα Αμμοχώστου. Το 1991 εκλέγηκε βουλευτής με το συνδυασμό ΑΚΕΛ – Αριστερά, Νέες Δυνάμεις στην εκλογική περιφέρεια Αμμοχώστου, αξίωμα που κατείχε μέχρι και την αφυπηρέτηση του το 2006.  Μέσα και από την κοινοβουλευτική του δράση συνέχισε να έχει στην καθημερινή του έγνοια τη βελτίωση της ζωής του προσφυγικού κόσμου ενώ αρκετά από τα νομοθετήματα πρόνοιας για τους πρόσφυγες έχουν και τη δική του σφραγίδα.   

Η Γραμματεία της Επαρχιακής Επιτροπής του ΑΚΕΛ Αμμοχώστου σε σημερινή έκτακτη συνεδρία της αποφάσισε όπως το Κόμμα αναλάβει τα έξοδα της κηδείας.

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.