Έρχονται τρεις θεραπείες για τον κορωνοϊό (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο πλαίσιο επίσκεψης στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, η Ευρωπαία Επίτροπος Υγείας ανακοίνωσε ότι η Κομισιόν έχει συνάψει τρεις συμφωνίες με φαρμακευτικές εταιρείες

Προ των πυλών της Ευρωπαϊκής Ένωσης τρεις θεραπείες για την νόσο CoViD-19.

Όπως ανακοίνωσε από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής στη Λευκωσία, η Ευρωπαία Επίτροπος για την Υγεία, η Κομισιόν έχει ήδη συνάψει συμφωνίες με τρεις φαρμακευτικές εταιρείες και αν ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ανάψει το πράσινο φως, τότε περί τα τέλη Οκτωβρίου τρία νέα φαρμακευτικά σχήματα θα ριχτούν στη μάχη για αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Μέχρι τα τέλη του Οκτώβρη αναμένετο από τον ΕΟΦ την τελική τους τοποθέτηση. Αν αυτά τα θεραπευτικά σχήματα εγκριθούν από τον ΕΟΦ, θα μπορούν τα κράτη μέλη να προχωρήσουν με δικές σε παραγγελίες σε μια ισότιμη βάση», ανέφερε η Στέλλα Κυριακίδου.

Η Ευρωπαία Επίτροπος, Στέλλα Κυριακίδου, τόνισε, ωστόσο, πως τα θεραπευτικά σχήματα θα είναι συμπληρωματικά και δεν θα αντικαταστήσουν τα εμβόλια.

«Πρέπει να συνεχίσουμε και να επιταχύνουμε τους εμβολιασμούς. Αυτή είναι η ασπίδα προστασίας μας. Έχουμε μέχρι σήμερα εμβολιάσει το 73,4% των ενηλίκων στην ΕΕ έχουμε εξασφαλίσει 2 δις δόσεις εμβολίων ώστε αν χρειαστούν επιπλέον δόσεις να είμαστε έτοιμοι», τόνισε η Ευρωπαία Επίτροπος.

Ανακοίνωσε, παράλληλα, ότι τις επόμενες τρεις εβδομάδες θα τοποθετηθεί ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων και για το θέμα της χορήγησης ενισχυτικής δόσης εμβολίου στον γενικό πληθυσμό.

Κατά την επίσκεψή της στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής, την Ευρωπαία Επίτροπο συνόδευε ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα, και οι δύο έτυχαν ενημέρωσης για το έργο που επιτελούν οι επιστήμονες του Ινστιτούτου στα θέματα της πανδημίας, και όχι μόνο.

«Ταυτόχρονα είχα την ευκαιρία να ενημερωθώ και για την επιστημονική δουλειά στην έρευνα και ιδιαίτερα θέμα γονιδιακού ελέγχου για τον καρκίνο και ιδιαίτερα του καρκίνου του μαστού», δήλωσε η Στέλλα Κυριακίδου.

«Υπουργείο Υγείας και κυβέρνηση θα είναι δίπλα στο ινστιντούτο και θα βρούμε τρόπους να το αναβαθμίσουμε σημαντικά για να συνεχίσει να προσφέρει αυτό το έργο που προσφέρει», είπε ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα.

Την ίδια ώρα, ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής, Λεωνίδας Φυλακτού, δήλωσε πως «ενημερώσαμε για τις εργασίες που γίνονται στο εργαστήριο του κορωνοϊού, ερευνητικές κλπ».

Ακολούθως Υπουργός Υγείας και Ευρωπαία Επίτροπος παρακάθησαν σε γεύμα εργασίας.


Μαίρη Αυξεντίου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.