Βραβευθήκαν 12 μαθητές στο διαγωνισμό παραγωγής γραπτού λόγου για την ΕΕ (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε μια λιτή τελετή στο Σπίτι της Ευρώπης στη Λευκωσία, παρέλαβαν τα βραβεία τους οι μαθητές της Β’ Λυκείου

Δώδεκα μαθητές οι οποίοι διακρίθηκαν στον πέμπτο Διαγωνισμό Παραγωγής Γραπτού Λόγου σε θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης, που απευθύνεται σε μαθητές της Δευτέρας Λυκείου, παρέλαβαν σήμερα τα βραβεία τους, σε μια λιτή τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Σπίτι της Ευρώπης, στη Λευκωσία.

Τα βραβεία απένειμαν στους μαθητές η Πρόεδρος της Βουλής, και Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας, Αννίτα Δημητρίου, και ο Ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδάκης.

«Μέσα από τέτοια επιτεύγματα όπως τα δικά σας που αποδεικνύουν ότι ο άνθρωπος είναι σε θέση να καταφέρει πολύ περισσότερα και πολλά διαφορετικά πράγματα ακόμα και αν η συνθήκες δεν είναι τόσο ευνοϊκές, είτε νέα άτομα που ξέρετε να παλεύεται να διεκδικείται αυτά που σας αξίζουν και για αυτό σας συγχαίρω και δηλώνω περήφανη», ανέφερε η Πρόεδρος της Βουλής. 

«Εσείς είστε το μέλλον της Ευρώπης για την ψηφιακό μετασχηματισμό, για την εφαρμογή της πράσινης συμφωνίας που είναι κορυφαία στοιχήματα για την ευρωπαϊκή μας οικογένεια», είπε ο ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπαδάκης.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, ενώ το θέμα το οποίο απασχόλησε τους νέους είχε τίτλο «Η πανδημία έχει επιταχύνει τους ρυθμούς της ψηφιακής μετάβασης της Ευρώπης, ενώ, παράλληλα, άρχισαν να τίθενται οι βάσεις του μελλοντικού ψηφιακού σχολείου».

Ο Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ανδρέας Κεττής, επισήμανε πως «γενικός στόχος του διαγωνισμού είναι η προώθηση της ιδέας της Ενωμένης Ευρώπης, η οποία διασφάλισε για τους πολίτες της συνθήκες ασφάλειας και σταθερότητας, αφού, από το 1952, τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης βιώνουν συνθήκες αδιάλειπτης ειρήνης».

Την ίδια ώρα, η επιθεωρήτρια των φιλολογικών μαθημάτων, Ειρήνη Ροδοσθένους, δήλωσε πως «βασικός στόχος της κυπριακής εκπαίδευσης αποτελεί για πολλά χρόνια η ευρωπαϊκή διάσταση στην εκπαίδευση αφού αυτή αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της παιδείας των μελλοντικό πολιτών της Ευρώπης».

Βραβεία παρέλαβαν, επίσης, δύο μαθήτριες οι οποίες διακριθήκαν στον περσινό διαγωνισμό για τον οποίο λόγω πανδημίας δεν έγινε τελετή βράβευσης.

Χρυσόστομος Σουρκούνης

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.