Στη Μάλαγα της Ισπανίας ο ΥΠΕΣ για τη διάσκεψη των MED5 με επίκεντρο το μεταναστευτικό

Αναμένεται να δοθεί έμφαση στην καταπολέμηση των δικτύων παράτυπης μετανάστευσης και εμπορίας προσώπων, όπως και σε θέματα επιστροφών και στην ανάγκη για ευρωπαϊκό συντονισμό, με την ενεργό εμπλοκή Οργανισμών της ΕΕ

Ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής μεταβαίνει στη Μάλαγα της Ισπανίας για να συμμετάσχει στη διάσκεψη των MED5, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 24-25 Σεπτεμβρίου και θα επικεντρωθεί κυρίως σε θέματα μετανάστευσης

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που δημοσιεύεται στο ΓΤΠ, αυτή είναι η δεύτερη συνάντηση των Υπουργών αρμόδιων για θέματα μετανάστευσης και ασύλου των πέντε μεσογειακών κρατών-μελών πρώτης γραμμής: Ισπανίας, Ιταλίας, Κύπρου, Μάλτας και Ελλάδας.

Στόχος είναι οι Υπουργοί των MED5 να καθορίσουν την κοινή τους στάση ενόψει του Συμβουλίου Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Λουξεμβούργου στις 7 Οκτωβρίου.

Θέματα που θα συζητηθούν είναι κυρίως η εσωτερική και εξωτερική διάσταση της ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής, στο πλαίσιο μιας ολιστικής προσέγγισης για την αποτελεσματική διαχείριση των θεμάτων ασύλου και μετανάστευσης. 

Αναμένεται να δοθεί έμφαση στην καταπολέμηση των δικτύων παράτυπης μετανάστευσης και εμπορίας προσώπων, όπως και σε θέματα επιστροφών και στην ανάγκη για ευρωπαϊκό συντονισμό, με την ενεργό εμπλοκή Οργανισμών της ΕΕ.

Η συνάντηση των MED5 πραγματοποιείται σε συνέχεια της πρώτης συνάντησης των Υπουργών τον περασμένο Μάρτιο στην Αθήνα, κατά την οποία συζητήθηκε η κοινή θέση τους σε ό,τι αφορά στο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για το Άσυλο και τη Μετανάστευση. 

Ο Υπουργός Εσωτερικών επιστρέφει στην Κύπρο την Κυριακή.

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.